Syntra West noteert sterke groei in inschrijvingen: “Opleidingen creatieve economie stijgen met maar liefst 63 procent”

Syntra West ziet nu al een stijging van 14 procent in het aantal inschrijvingen ten opzichte van het voorgaande jaar. De groei wordt vooral gedreven door innovatieve en moderne opleidingen. Sectoren zoals ICT, mechanica en de creatieve economie tonen aanzienlijke stijgingen. Het aantal inschrijvingen voor ICT kent nu al een groei van 50 procent.

“Zo werkten we verder aan de uitbreiding van het cloud- en data aanbod. Voorbeeld daarvan is onder meer de nieuwe opleiding data steward”, zo klinkt het bij Syntra West. “Mechanica ziet dan weer een toename bij de inschrijvingen van 25 procent, terwijl de creatieve economie een grote sprong neemt met 63 procent extra inschrijvingen. Mode en kledij zit opnieuw in de lift, terwijl de lokroep naar kunstambacht en interieur ook dit jaar sterk blijkt en blijft.

“De cijfers tonen aan dat er een sterke vraag is naar opleidingen die inspelen op de hedendaagse en toekomstige arbeidsmarkt”, zegt Marie Van Looveren, ceo van Groep Syntra West. “Onze focus op innovatieve cursussen en het bijscholen in nieuwe technologieën werpt duidelijk zijn vruchten af.”

Blik op de toekomst

Syntra West blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe en relevante cursussen. De sectoren agro & food, horeca, en bouw blijven belangrijke pijlers, hoewel de inschrijvingen daar stabieler zijn.

“Wie zien dat de verhoogde interesse in industriële mechanica en industriële elektriciteit zich ook dit jaar fors doorzet. Zo is de relatief nieuwe opleiding ‘windmolentechnicus’ – die tijdens volgend cursusjaar tot tweemaal toe wordt aangeboden – nu al volzet. Nieuwbouw ‘Konnect’ op de Kortrijkse campusssite biedt de industrieel technische opleidingen vanaf dit najaar een nieuwe thuis. Met de opening van deze nieuwbouw verbinden we dit najaar de industrie in West-Vlaanderen met de innovatieve opleidingsmogelijkheden van de Groep Syntra West.”

“Onze groei is een bevestiging van de juiste koers die we varen. We blijven innoveren en investeren in opleidingen die aansluiten bij de behoeften van de markt en de interesses van onze cursisten. Syntra West blijft een betrouwbare partner voor iedereen die wil bijleren, zich wil herscholen of zijn vaardigheden wil aanscherpen”, zo besluit Marie Van Looveren.

Voor meer informatie over het volledige aanbod van Syntra West, bezoek www.syntrawest.be of de laatste zomerse infodagen op za 31 augustus en dinsdag 3 september

The post Syntra West noteert sterke groei in inschrijvingen: “Opleidingen creatieve economie stijgen met maar liefst 63 procent” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Israëlische buitenlandminister hint op grondoffensief in Libanon, Hezbollah zegt er “klaar” voor te zijn

Hezbollah is klaar voor een Israëlisch grondoffensief. Dat zei het plaatsvervangend hoofd van de militante groepering, Naim Qassem, maandag in de eerste toespraak sinds de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah vrijdag. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant lijkt maandag ook te hinten op een mogelijk grondoffensief tegen Hezbollah in Libanon.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Pop-up Immo Toro duidt op valkuilen: “Aankopen in Spanje volgt niet dezelfde deontologische code als België”

Wie droomt over een tweede verblijf aan de Costa Blanca kan tot eind oktober eens binnenspringen bij de pop-up van Immo Toro in Ring Kortrijk. Chantal Caby, erkend vastgoedmakelaar, woont al vijf jaar permanent in Spanje en waarschuwt voor de andere wetten en regels in de regio. “We zijn hier niet om te verkopen, maar we willen een belangrijk verhaal

Lees meer »

Lisa (26) valt met rolstoel in vijver en kan maar net hoofd boven water houden: “Ik riep om hulp, maar ze vonden me maar niet”

Een fijne herfstwandeling met haar assistentiehond liep bijna dramatisch af voor de 26-jarige Lisa uit Kapellen. Toen haar elektrische rolstoel opeens achteruit begon te rollen, sukkelde ze in de vijver van het gemeentepark, en ze lag 20 minuten lang in het koude water voor ze hulp kreeg. “Gelukkig had ik mijn riem niet aan, anders was ik waarschijnlijk verdronken.”

Lees meer »

Eerste fase trompetaansluiting A19-R8 officieel afgerond, afrit vanuit Marke richting Ieper nu berijdbaar: “Historisch moment”

Vandaag omstreeks 13 uur 30 konden de eerste automobilisten de nagelnieuwe afrit op de R8 richting Ieper en Menen via de trompetbrug nemen. Fase 1 van de nu al twee jaar durende werken van de trompetaansluiting is daarmee afgerond. Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (TBSK) en Wevelgems burgervader Jan Seynhaeve (cd&v 8560) spreken over een historisch moment.
The

Lees meer »

“Een kleine voorspelling: Welzijn wordt opnieuw de achilleshiel van deze regering”

Kersvers minister-president Matthias Diependaele (N-VA) heeft dan toch applaus gekregen. Maandag viel het op hoeveel moeite zelfs parlementsleden hadden om te luisteren naar zijn regeerverklaring. Jan Jambon zorgde tenminste geregeld voor spektakel. Woensdag kreeg Diependaele meer krediet. Reageren lukt hem beter dan begeesteren. Zeker als Chris Janssens (Vlaams Belang) hem uitdaagt over de “lelijke, lelijke dingen van N-VA” die Conner

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »