Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

 

Meer krantenkoppen in België

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »

Staking van Amerikaanse havenarbeiders afgelopen na voorlopig akkoord

De stakende dokwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een”principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »

Recordaantal toeristen in Spanje (ondanks protesten)

Het aantal toeristen in Spanje heeft een nieuw record bereikt. Tijdens de eerste 8 maanden van 2024 bezochten 64,6 miljoen reizigers het land. Dat blijkt uit cijfers van het Spaans Nationaal Instituut voor Statistiek. Het gaat om zowel toeristische als zakelijke reizen.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond na aanval in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers loopt breuken in gezicht op

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product alleen redt het vaak niet”

Mathias Deswarte (35) en Lukas Costeur (38) kopen zich in bij Pilipili en zijn respectievelijk de nieuwe brand expert en creative director. Daarmee breidt het product design agency zijn expertise uit. “Naast product design bel je Pilipili voor alles van engineering tot marketing, tot de unboxing toe.”
The post Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product

Lees meer »

Golfkarretje van wijnboer Joris gestolen, net nadat het viraal is gegaan op sociale media: “Hopelijk gaat het om een joyride”

Het golfkarretje van wijndomein den Eeckhout in Houwaart is gestolen. Eigenaar Joris Eeckhout vond ’s avonds slipsporen op zijn domein, waarna hij ook de diefstal ontdekte. De wijnboer hoopt dat het om een kwajongenstreek gaat en het karretje snel weer opduikt. Toeval of niet, een video van het golfkarretje ging onlangs viraal op sociale media.

Lees meer »