Studie UGent wijst uit: “Uitkeringen pas na twee jaar werkloosheid beperken, is te laat”

Wie langer dan een jaar werkloos is, ziet zijn kansen op de arbeidsmarkt snel dalen, blijkt uit een studie van de UGent. Een korte periode van werkloosheid kan verrassend genoeg een plus zijn voor een aanwerving.

 

Meer krantenkoppen in België

Schepenen Deloof en Vandenbussche in gesprek over toekomst van Kuurne: “We gaan graag verder op dit elan”

Op 13 oktober gaan ook de Ezels van Kuurne stemmen en die keuze is vierledig: Burg+, Nieuw Kuurne, Vooruit-Groen en N-VA. Sinds CD&V, de grootste partij van de gemeente, begin januari besliste om verder te gaan met Open VLD en enkele onafhankelijken in de nieuwe lijst Burg+, zijn de kaarten voor de twee andere meerderheidspartijen serieus door elkaar geschud. Hoog

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Tim Verheyden over Alva Ishii, AI-huisartiest NTGent: “We weten niet wat AI op creatief vlak gaat brengen, dus we kunnen het beter omarmen”

Alva Ishii is gestart als huisartiest van NTGent. Maar Alva bestaat niet echt, het is een figuur gecreëerd via artificiële intelligentie. NTGent wil zo het debat rond AI uit de theoretische hoek halen en bekijken wat in de praktijk mogelijk is. Een prikkelend idee, vindt Tim Verheyden, expert digitale media bij VRT NWS. "We weten niet wat AI gaat brengen

Lees meer »