Steph Goossens schoolde zich op één jaar tijd om tot leerkracht Nederlands: “Iedereen had het mij afgeraden”

“De meeste leerkrachten beseffen niet hoe belangrijk ze geweest zijn voor een kind.” Vlaanderen kent Steph Goossens (58) vooral van zijn rol als Çois uit ‘Thuis’ of van ‘Fata Morgana’, maar vanaf volgend schooljaar staat de acteur, die inmiddels officieel afgestudeerd is als leerkracht secundair onderwijs, voor de klas. Vanwaar deze beslissing? En gaat hij dan nooit meer acteren? “Ik heb als kind vaak te horen gekregen dat ik beter mijn best moest doen.” 

Meer krantenkoppen in België

Geen vaccins, geen behandeling en tot 90% risico op overlijden: uitbraak Marburgvirus in Rwanda baart WHO zorgen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor het marburgvirus. Het virus, dat een neefje is van het al even gevreesde ebolavirus, zorgde al voor acht doden in Rwanda. “Er werken veel Belgen in het land, dus er is een kans dat het ook naar hier komt door toevallige reizigers”, verklaart viroloog Kevin Ariën van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij legt uit

Lees meer »

“Als Diependaele niet uitkijkt, wordt Rousseau de molensteen rond zijn nek”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Honderden kinderen voeren actie voor verkeersveiligheid in Antwerpse wijk Kiel: “Worden hier regelmatig bijna aangereden”

Op het Kiel in Antwerpen hebben honderden kinderen actie gevoerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk. De kinderen, hun ouders en leerkrachten willen ook meer kwalitatieve open ruimte om buiten te spelen. "De infrastructuur is hier volledig op de auto gericht", zegt Bavo Wouters, woordvoerder van burgerbeweging Mobiel Kiel, die de actie organiseerde.

Lees meer »

Veertien verkozenen vervangen in gemeenteraad van Roeselare de voorbije zes jaar: volledige Groen-fractie kreeg een nieuw gezicht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 39 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Roeselare, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Veertien verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Al minstens 155 mensen in VS omgekomen door storm Helene

Volgens een telling van het Franse persagentschap ‘AFP’ heeft de doortocht van storm Helene in de Verenigde Staten minstens al aan 155 mensen het leven gekost. In de nasleep van storm Helene zal de Amerikaanse president Joe Biden woensdag lokale tijd alvast naar North Carolina reizen.

Lees meer »

Oostende wint in Leeuwarden

Op de vierde speeldag in de BNXT League is Oostende zaterdag met 86-92 gaan winnen bij Leeuwarden.
The post Oostende wint in Leeuwarden appeared first on KW.be.

Lees meer »