Staalbedrijf ArcelorMittal start proefproject om CO2 te recycleren in Gent

Staalreus ArcelorMittal is in zijn Gentse vestiging gestart met een proefproject waarbij opgevangen koolstofdioxide (CO2) omgezet wordt tot koolstofmonoxide (CO) voor hergebruik in het productieproces. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. 

Meer krantenkoppen in België

“Negen bezoekers liepen na eerste scène al weg”: nieuwe horrorfilm zo schokkend dat kijkers braken en paniekaanval krijgen

De afgelopen jaren hebben de twee ‘Terrifier’-films zich bewezen als de meest bloederige films in de bioscoop. ‘Terrifier 2′ zorgde in 2022 zelfs voor zoveel schrik dat bioscoopbezoekers flauwvielen of ziek naar buiten renden. Het leek een onmogelijke opgave voor ‘Terrifier 3′ om dat te overtreffen, maar de makers bewijzen het tegendeel. “Al in de eerste tien minuten liepen negen

Lees meer »

Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk”

Op 11, 12 en 13 oktober is er kermis in Emelgem. En dat dankzij Joyce Naeyaert van café Mandeldaele die de oude traditie nieuw leven in blies. “Het is ook het verkiezingsweekend, we verwachten veel volk.”
The post Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun ouders echt willen”

Er komt een nieuw speelplein aan de Bamburgstraat, maar hoe moet dat eruitzien? Die vraag stond centraal tijdens een bijzonder participatiemoment. Onder leiding van de participatieambtenaar en de jeugddienst kregen buurtbewoners de kans om mee te denken over het ontwerp van het speelpleintje.
The post Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun

Lees meer »

Christoff koestert geschenk van de paus: “Ik bewaar het in mijn kluis en later gaat het naar mijn petekind”

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk

Digibank regio Ieper opende een tiende digipunt, ditmaal in Buurthuis De Vonk in Huize Wintershove. “Een digipunt is een locatie waar iedereen terecht kan met allerlei digitale vragen”, vertelt Jozefien Craeymeersch, coördinator regiobank Ieper.
The post Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mauro Devos is nieuw bij KSV Oostkamp en treft ex-ploeg

Het kan vlug keren in de voetbalsport. De competitie startte zo hoopgevend voor de jongens van de Valkaart, die gingen winnen in Petegem en vervolgens in eigen huis Zulte Waregem aftroefden. De derde confrontatie leverde een puntendeling op tegen RC Gent. Daarna gingen de jongens van coach Stijn Desmet twee keer met de billen bloot: 3-0 in Dikkelvenne en 0-3

Lees meer »

Influencer (26) uit Dubai: “Ik wou een bikini dragen dus mijn schatrijke man kocht me een privé-eiland”

Een schatrijke zakenman uit Dubai heeft zijn allerliefste vrouwtje een wel heel opvallend cadeau gegeven. Hij kocht haar een privé-eiland van omgerekend 45 miljoen euro, zodat mevrouw rustig op haar gemak in bikini kan liggen. Dat beweert de vrouw, die geregeld op TikTok uitpakt met haar zeer extravagante luxeleventje, toch zelf. Haar video’s gaan nu viraal.

Lees meer »

JOOW trekt met veel jong talent naar de verkiezingen in Lendelede

JOOW trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met 11 kandidaten. De nog maar recent gestichte partij moest de klus klaren in enkele weken. “En dat was uiteraard niet eenvoudig”, zegt lijsttrekker Jeroen Vandewaetere. “Maar ondanks alles hebben we veel jongeren kunnen motiveren om met ons mee te doen.” Toen Vicky Devreese uit N-VA+Trots stapte (omdat ze onvoldoende betrokken werd bij de werking)

Lees meer »

Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich

Aan het WK in Zürich stond ook een Oostduinkerkenaar aan de start. Lennert Vanlathem (24) reed mee bij de C1-klasse en werd zowel in de tijdrit als in de wegrit zevende.
The post Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »