Scouts krijgen twee keer vandalen over de vloer in een week: “Ze hebben een betonnen muur volledig gesloopt”

Zestien ingeslagen ramen, veel rommel en achtergelaten vuilnis: enkele vandalen maakten het vorige week wel erg bont in de scoutslokalen van Winksele. Toen de scouts afgelopen weekend de schade wilde opruimen, ontdekten ze dat hun lokalen nog eens een bezoek hadden gekregen. Daarbij werd een betonnen muur compleet afgebroken.

 

Meer krantenkoppen in België

Oceanen warmen dubbel zo snel op als 20 jaar geleden

De snelheid van de opwarming van de oceanen is sinds 2005 bijna verdubbeld. Daarnaast heeft meer dan een vijfde van de oppervlakte van de oceanen wereldwijd in 2023 een ernstige hittegolf doorgemaakt. Dat blijkt uit een rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus dat maandag is gepubliceerd.

Lees meer »

“Het is ook onze fout”: Italiaanse belofterenner schrijft pakkend pleidooi voor meer veiligheid na dood Muriel Furrer

De tragische dood van Muriel Furrer (18) op het afgelopen WK wielrennen in Zürich zindert na in wielerland. De Italiaanse renner Andrea Raccagni Noviero, een 20-jarige belofte van Soudal Quick-Step, heeft op Instagram een aangrijpende post gedeeld over zijn eigen schuldgevoel bij het overlijden. “Omdat ik de kans had om te spreken en het niet gedaan heb.”

Lees meer »

Vanaf maandag extra hinder door werken aan op- en afrittencomplex E314 in Winksele: verkeer richting Brussel moet omrijden

Wie maandag van Leuven richting Brussel wil, moet rekening houden met extra hinder door de werkzaamheden op de Brusselsesteenweg, ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E314 in Winksele. De hele week moet het verkeer naar Brussel omrijden, wat mogelijk tot lange files kan leiden, ook op de snelwegen naar Brussel. Ook de bussen van Lijn moeten omrijden.

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

Wolf Fencing Team van Natuurpunt heeft al 150 omheiningen wolfwerend gemaakt in risicogebied, maar “tempo moet omhoog”

Het Wolf Fencing Team Belgium, dat veehouders bijstaat met raad en daad bij het wolfwerend maken van hun omheiningen, heeft zelf 150 omheiningen onder handen genomen sinds de oprichting van het team in 2019. In totaal pasten zo’n 600 veehouders hun omheiningen aan, ze kregen daarvoor subsidies van Vlaanderen. Internationaal scoren we daarmee goed, maar het is nog steeds maar

Lees meer »

Zware klap nadat chauffeur de voorrangsregels negeert

Op het kruispunt van de Slijperstraat met de Groenestraat in Oostnieuwkerke kwam het donderdag omstreeks 17 uur tot een zware aanrijding waarbij twee voertuigen betrokken waren. Een van de chauffeurs gaf bij het ongeval geen voorrang.
The post Zware klap nadat chauffeur de voorrangsregels negeert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zouden Vlaamse gemeenten moeten fuseren?

Een derde van de Vlamingen is tegenstander van een fusie van zijn of haar gemeente. Dat blijkt uit een enquête die, in opdracht van VRT NWS, is uitgevoerd bij inwoners van Vlaamse gemeenten waar een fusie nog niet aan de orde is. Nog een derde heeft er geen mening over, terwijl nog eens 18 procent zegt niet enthousiast te zijn,

Lees meer »

Eerste Belgen uit Libanon zijn terug thuis

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk

Digibank regio Ieper opende een tiende digipunt, ditmaal in Buurthuis De Vonk in Huize Wintershove. “Een digipunt is een locatie waar iedereen terecht kan met allerlei digitale vragen”, vertelt Jozefien Craeymeersch, coördinator regiobank Ieper.
The post Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Havenarbeiders aan Amerikaanse oostkust gaan toch staken: groot probleem voor levering van levensmiddelen, auto’s en containers

Werknemers in havens langs de Amerikaanse oostkust en in de Golf van Mexico gaan vanaf dinsdag staken in een conflict over hoger loon. Dat heeft de vakbond voor havenarbeiders International Longshoremen’s Association aangekondigd. Via de havens van onder meer Boston, New York en Texas wordt ongeveer de helft van de zeevracht van de Verenigde Staten verwerkt.

Lees meer »