Ryanair-passagiers gaan op de vuist met elkaar voor zitplaats: “Het was een helse vlucht”

De gordels mochten nog maar net uit tijdens een vlucht van Ryanair van Marokko naar het Verenigd Koninkrijk, of er brak een gevecht uit. Twee mannen gingen op 10.000 meter hoogte met elkaar op de vuist, nadat één van hen van zitplaats wilde wisselen. Het vliegtuig moest door de chaos na een halfuur landen in Marrakesh.

 

Meer krantenkoppen in België

Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische pub van Knokke-Heist

Noem het gerust de meest atypische pub van Knokke-Heist. Tracks en Travellers is de voorbije 30 jaar uitgegroeid tot een symbool in de kustgemeente. Nu geeft zaakvoerder Peter Franssens (67) de fakkel door aan Tjardo (28). “Toen ik hier voor de eerste keer binnenstapte was ik op slag verliefd.”
The post Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische

Lees meer »

Honderden kinderen voeren actie voor verkeersveiligheid in Antwerpse wijk Kiel: “Worden hier regelmatig bijna aangereden”

Op het Kiel in Antwerpen hebben honderden kinderen actie gevoerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk. De kinderen, hun ouders en leerkrachten willen ook meer kwalitatieve open ruimte om buiten te spelen. "De infrastructuur is hier volledig op de auto gericht", zegt Bavo Wouters, woordvoerder van burgerbeweging Mobiel Kiel, die de actie organiseerde.

Lees meer »

Vaste rechtbankklant krijgt nieuwe straf voor bezit 3 gram cocaïne

Een 23-jarige man uit Veurne, een vaste klant in de rechtbank, heeft een nieuwe celstraf van zes maanden met uitstel en 8.000 euro boete, vier vijfden met uitstel, aan zijn strafblad toegevoegd. Dat kreeg hij voor het bezit van drie gram cocaïne. Voor de verkoop ervan werd hij wel vrijgesproken. Hij ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een

Lees meer »

Griepseizoen in aantocht: experts roepen ouderen en andere risicogroepen op om zich te laten vaccineren

Experts roepen risicogroepen op om zich te laten vaccineren tegen het griepvirus. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten. Dat aantal ligt ver onder het doel van 75 procent dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorop stelt. Een griepvaccinatie is nochtans cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen.

Lees meer »

Antwerpse katholieken enthousiast na mis met paus Franciscus: “Het was mooi, met een grote verscheidenheid aan mensen”

Het was een zalige zondag voor Antwerpse katholieken Vincent Orroi (36) en zijn partner, en Clara Swinnen (35) en haar gezin. Ze woonden de misviering in het Koning Boudewijnstadion bij, geleid door paus Franciscus. Het was alles wat ze ervan gehoopt hadden. “Het is jammer dat het voorbij is. Het applaus na zijn strenge woorden was indrukwekkend.”

Lees meer »

Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie”

Lo-Reninge heeft voortaan een sterretjesweide. Die werd op maandag 30 september ingehuldigd op de begraafplaats in Pollinkhove. Het is een rustige, groene plek waar ouders en familieleden hun overleden sterrenkindje kunnen herdenken.
The post Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Miraculeuze redding: tweejarig jongetje vanonder puin gehaald in Nepal, dodentol na overstromingen loopt op tot 200

In Nepal zijn nu al minstens 200 mensen omgekomen door de overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door zware regenval, vooral in de hoofdstad Kathmandu. Dat zegt het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken maandag. Volgens de laatste cijfers zouden er ook 127 gewonden zijn gevallen en zijn nog 26 mensen vermist, zei de woordvoerder van het ministerie, Rishi Ram Tiwari.

Lees meer »

WHO waarschuwt voor marburgvirus in Rwanda: hoe gevaarlijk is het? En lopen we in België risico?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor het marburgvirus. Het virus, dat een neefje is van het al even gevreesde ebolavirus, zorgde al voor acht doden in Rwanda. “Er werken veel Belgen in het land, dus er is een kans dat het ook naar hier komt door toevallige reizigers”, verklaart viroloog Kevin Ariën van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij legt uit

Lees meer »