Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen. 

Meer krantenkoppen in België

Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem

Een mesthoop van zo’n 800 kubieke meter groot vatte maandag spontaan vuur op manege Kerstenburg langs de Markegemsesteenweg in Dentergem. De schade bleef beperkt, maar het was een werk van lange adem om zo’n hoeveelheid mest grondig te blussen.
The post Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

Trump opent juridisch “bombardement” op Kamala Harris

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

Gemeente organiseert bedankingsevenement voor jeugdwerkers

Bij de start van de zomervakantie nodigde de gemeente alle leiders van de plaatselijke jeugdverenigingen, de jongeren van het jeugdhuis en de monitoren van de speelpleinwerking uit op een bedankingsmoment. De vrijwilligers werden er getrakteerd op een aperitief en een lekkere maaltijd. Daarna zorgde comedian-beatboxer Kjen Descheemaecker voor extra animatie. Een zestigtal enthousiaste jongeren tekende
The post Gemeente organiseert

Lees meer »

15 doden bij 2 Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis

Bij 2 Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis zijn zeker 15 Palestijnen omgekomen. Dat bericht het Qatarese nieuwsmedium Al-Jazeera op basis van dokters ter plaatse. Bij een van de aanvallen, op een vluchtelingenkamp in de reio al-Mawasi, vielen 5 doden, onder wie een 4 maanden oude baby.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Adil en Bilall strikken publiekslieveling Pommelien Thijs voor ‘Patsers’: “We hebben haar gecast voor haar talent”

“Haar werk in ‘Knokke Off ‘ was zó straf, ‘Patsers’ moest en zou met haar zijn!” En als twee Hollywoodregisseurs applaudisseren, past Pommelien Thijs (23) haar agenda aan. De populairste artiest van het moment gaat in de nieuwe film van Adil & Bilall een hackersnetwerk leiden. “Waar ik vooral naar uitkijk? De zotte actiescènes die ze voor mij bedacht hebben”,

Lees meer »

Kamala Harris belooft “niet te zwijgen” over menselijke leed in Gazastrook

Wat gebeurt in de Gazastrook is verschrikkelijk en de internationale gemeenschap mag niet wegkijken van het menselijke leed. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris donderdag (plaatselijke tijd) verklaard na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Ze beloofde niet te zullen zwijgen en stelde dat het hoog tijd wordt dat de oorlog stopt.

Lees meer »