Rusland bombardeert kinderziekenhuis in Kiev waar onze man eerder nog op bezoek ging: “Kinderen herstelden er van een oorlogstrauma, nu liggen ze onder het puin”

Een grootschalige Russische raketaanval nam het grootste kinderziekenhuis van Kiev onder vuur. Onze man kent het ziekenhuis. Hij bezocht er vorig jaar kinderen die er herstellen van een oorlogstrauma, en die nu met hun dokters onder het puin liggen.

 

Meer krantenkoppen in België

Actie voor meer natuur in Kortrijk, Brugge en Roeselare: activisten van Greenpeace veranderen bebouwde kom in beboomde kom

In Kortrijk, Brugge en Roeselare hebben activisten van Greenpeace ‘bebouwde kom-verkeersborden’ beplakt met stickers van bomen. Op deze manier willen ze de volgende stadsbesturen oproepen om zo snel mogelijk werk te maken van meer natuur in de stad. Deze actie van Greenpeace vindt plaats op meer dan 25 locaties over heel het land.
The post Actie voor meer natuur

Lees meer »

Pogacar rijdt op eerste beklimming van de San Luca meteen een gaatje bijeen, Evenepoel is niet mee

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Diamant voor landbouwersechtpaar René en Lena

Voor het gepensioneerde landbouwersechtpaar René Duyck en Lena Jonckheere uit de Papegaaistraat was zondag 22 september een onvergetelijke dag.
The post Diamant voor landbouwersechtpaar René en Lena appeared first on KW.be.

Lees meer »