Roeselarenaar (42) krijgt 40 maanden celstraf voor brandstichting onder invloed van drugs

De Kortrijkse strafrechter heeft een 42-jarige man uit Roeselare veroordeeld tot 40 maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke brandstichting. Kevin D. was onder invloed van drugs toen hij op zijn appartement een zetel in brand stak.

De brandweer moest zich op 6 maart reppen naar een appartementsgebouw in de Louis Leynstraat in Rumbeke. Bij aankomst stond een bewoner op het balkon van zijn flat, terwijl de vlammen al door het raam sloegen. “Volgens een getuige zei de man kort daarvoor dat het genoeg was geweest en dat hij genoeg had gewaarschuwd”, schetste het openbaar ministerie.

Het bloedonderzoek wees uit dat Kevin D. die bewuste avond onder invloed was van medicatie en drugs. In zijn bloed werden zelfs sporen van de zombiedrug flakka aangetroffen. Volgens zijn ouders kampt de beklaagde soms dan ook met waanideeën. Ten slotte stelde de branddeskundige vast dat de brand ter hoogte van de zetel duidelijk opzettelijk werd aangestoken.

Geen onbekende

De Roeselarenaar bleek absoluut geen onbekende te zijn voor het gerecht. Zo werd hij in april 2013 al tot drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor drugsfeiten. Daarnaast liep de beklaagde onder andere ook al tegen de lamp voor diefstal, verboden wapendracht en geweldpleging. In die omstandigheden werd deze keer 40 maanden effectieve gevangenisstraf gevorderd.

Op de zitting hield D. vol dat hij onschuldig was. Naar eigen zeggen zou hij op de zetel in slaap gevallen zijn, waardoor zijn sigaret op het tapijt belandde. Een aanwezige gasfles zou volgens de beklaagde plots voor een steekvlam gezorgd hebben.

De rechter oordeelde dat de veertiger zich wel degelijk schuldig maakte aan brandstichting en veroordeelde hem tot 40 maanden effectieve gevangenisstraf. In het vonnis werd opgemerkt dat de bedoelingen van de beklaagde ook bleken uit zijn reactie na de feiten. D. deed immers geen enkele poging om het vuur te blussen of om de hulpdiensten te bellen.

The post Roeselarenaar (42) krijgt 40 maanden celstraf voor brandstichting onder invloed van drugs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei preekt voor het eerst in vijf jaar tijdens vrijdaggebed: “Onze vijand wil wig drijven tussen alle moslims”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Kiana (22) is een van de laatste 70 finalisten van Miss België: “Ik kan nu eindelijk accepteren wie ik ben”

De 22-jarige Kiana Verstraete werd vorige maand tweede eredame Miss West-Vlaanderen 2025. Daarmee haalt ze de ronde voor de nationale preselectie van Miss België. “Een miss is meer dan schoonheid alleen. Ik beschouw mezelf ook als een oprecht, hardwerkend, intelligent en sympathiek persoon. Dus ik schat mijn kansen wel hoog in.”
The post Kiana (22) is een van de

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Verzorgers internetsensatie bever Nibi vechten bevel tot vrijlating aan: “Haar hier laten is haar leven redden”

Nibi, een twee jaar oude bever die uitgroeide tot internetsensatie, is in een rechtszaak verzeild geraakt nadat haar verzorgers het bevel kregen haar terug vrij te laten in het wild. Het dier is te zeer gehecht geraakt aan mensen wat een vrijlating erg moeilijk maakt. Haar verzorgers vechten het bevel nu aan en krijgen daarbij de steun van duizenden fans.

Lees meer »

Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem”

Er zijn nog vijf zwarte verkeerspunten in het verkeer, zwaar druggebruik bij jongeren neemt toe, daklozen zullen een plaatsverbod krijgen en scholen voeren de schoolvervoersplannen niet uit. Dat leerden we uit het debat over veiligheid met de zeven lijsttrekkers.
The post Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

Pediater veroordeeld tot jaar cel met uitstel voor dood van Luana (11): “Haar overlijden had vermeden kunnen worden”

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is veroordeeld tot een jaar met uitstel. Hij was als behandelende arts verantwoordelijk voor de dood van patiëntje Luana Kleynen (11). Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar stierf door een foute diagnose. “Hij veroorzaakte door gebrek aan voorzichtigheid en voorzorg haar overlijden.”

Lees meer »