“Republikeins front” werkt en Frankrijk zwenkt naar links, maar het land dreigt onbestuurbaar te worden

Onverwachte winst voor links en het kamp Macron. Een ontgoochelend resultaat voor het Rassemblement National. Het “republikeins front” — allen tegen het RN om die partij van de absolute meerderheid te houden — heeft dus gewerkt. Maar het land dreigt nu wel onbestuurbaar te worden. 

Meer krantenkoppen in België

Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge

Vrijdagnamiddag even over 17 uur merkten passanten rook en vuur op langs het jaagpad in het nieuwe Katelijnepark in Brugge. Het park dat langs het jaagpad aan het kanaal Brugge-Gent loopt, is nog maar recent geopend.
The post Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden feest voor Robert en Francine

Robert Debruyne en Francine Carpentier vierden hun gouden jubileum. Francine zag in 1952 het levenslicht in Lo. Op haar veertiende verliet ze de schoolbanken en ging ze aan het werk als poetsvrouw. Later hield Francine een naaiwinkeltje open in hartje Diksmuide. In 1953 kwam Robert ter wereld in Veurne. Na zijn studies ging Robert aan
The post Gouden feest

Lees meer »

Bijna één op drie arbeiders heeft risico op burn-out

Bijna een op de drie Belgische arbeiders (32,9 procent) bevindt zich in de risicozone van een burn-out. Bij de Belgische bedienden is dat een op de vier (25,5 procent). Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Securex en professor arbeidspsychologie Hans De Witte (KULeuven). Het zijn vooral dertigers en jonge vijftigers die een groter risico lopen.

Lees meer »

600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op

Een 50-tal vrijwilligers haakten met het project ‘Daadkracht’ in een half jaar ongeveer 600 mandala’s bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk in de Grijze Zustersstraat.
The post 600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitgeputte Jacky Lafon stapt uit winterrevue, maar haar gezicht staat nog steeds op affiche: “Of ze mij als lokaas gebruiken?”

Slecht nieuws voor wie Jacky Lafon in december had willen zien optreden in de revue ‘Winter Wonderland’. De actrice heeft om gezondheidsredenen afgehaakt: ze is oververmoeid en heeft dringend rust nodig. Toch blijft Het Witte Paard in Blankenberge reclame maken met haar in de hoofdrol, tot frustratie van Lafon. “Ik wil er niet aan denken dat ze mij als lokaas

Lees meer »

Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet terug naar cel

Een 31-jarige man uit Gistel hoopt niet opnieuw naar de cel te moeten. Hij kreeg twee jaar cel met uitstel voor de verkrachting van een minderjarige, maar leefde zijn voorwaarden. Zo moest hij onder meer een cursus volgen, maar kwam niet opdagen. “Ik heb die mail niet gekregen.”
The post Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet

Lees meer »

“Niemand komt hier fluitend binnen.” Paus noemt abortusartsen ‘huurmoordenaars’, maar die gaan in het verweer

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

Gabriël en Jacqueline vieren platina huwelijksjubileum

Gabriël Mispelon en Jacqueline Boussemaere vierden hun zeventigste huwelijksverjaardag. Ze zijn precies op delfde dag van hetzelfde jaar geboren op 13 september 1935. Jacqueline is één uur jonger dan Gabriël. “Thuis waren we met vier kinderen. Mijn vader Jules was mandenmaker en handelaar in kolen en klompen, terwijl moeder het huishouden voor haar rekening nam”,
The post Gabriël en

Lees meer »