Rekenhof kritisch voor ingewikkelde Vlaamse gemeentefinanciering

15:20 De manier waarop de Vlaamse overheid steden en gemeenten financiert is aan herziening toe. De regeling is te ingewikkeld en gedateerd, zegt het Rekenhof in een nieuw rapport. 

Meer krantenkoppen in België

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »

Is Israël aan het winnen, zoals Benjamin Netanyahu beweert?

De Israëlische regering lijkt zelfzekerder dan ooit en ziet een unieke kans om de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten definitief in een andere plooi te leggen. Tegelijk lijkt ze blind te zijn voor het kernprobleem in de regio en dreigt ze door haar brute optreden met eigen handen een nieuwe generatie van verzet te creëren.

Lees meer »

Na moeder en broer stapt ook Eva-Maria Byttebier uit Harelbeke in de politiek: “Je leert zoveel nieuwe mensen kennen!”

De appel valt niet ver van de boom bij de Byttebiers. Nadat moeder Jacinta Vandorpe (52) opkwam met de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 en broer Laurens Byttebier (26) op de CD&V-lijst prijkte in oktober 2018, is het nu de beurt aan de jongste telg van de familie: Eva-Maria Byttebier (24). Ze staat op de zestiende plek. “Ik wil iets betekenen voor

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers deelt foto met cameraman Stijn: “Nog steeds gaan berichten rond waarin wordt beweerd dat we spionnen zijn”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende menigte. “Ook nu nog gaan berichten rond waarin wordt

Lees meer »

Hoe aanval op Iraanse kerninstallaties Rusland in conflict dreigt te sleuren: “Moskou staat bij Teheran in het krijt”

Israël zal de Iraanse raketaanval van dinsdagavond wreken. Dan komen de Iraanse nucleaire installaties in het vizier, maar daarbij moet Tel Aviv opletten voor een ‘nieuwe’ speler in het conflict: Rusland. Expert krijgskunde Roger Housen: “Dat Poetin de nodige hand- en spandiensten zal verlenen aan Iran, is buitengewoon verontrustend.”

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »

Nieuwpoort plaatst 61 semi-ondergrondse afvalbakken in toeristische zones: “Voor een aantrekkelijke en zwerfvuilvrije leefomgeving”

Stad Nieuwpoort zet een belangrijke stap in de strijd tegen zwerfvuil door de installatie van 61 nieuwe semi-ondergrondse afvalbakken. Deze komen op de drukstbezochte locaties van Nieuwpoort. De bakken hebben een groter volume dan de standaard vuilkorven en zijn uitgerust met een aparte peukenrecipiënt. Ze moeten niet alleen het afvalbeheer efficiënter maken, maar ook de straten schoner houden door het

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

“Na drie minuten stond Bart Verhaeghe daar, met het shirt van Lionel Messi”: Mister Champions League Hans Vanaken gidst ons door zijn truitjescollectie

Hans Vanaken (32) is behalve de ‘Mister Champions League’ van Club Brugge ook fanatieke verzamelaar van voetbalshirts. Voor zijn 50ste wedstrijd op het kampioenenbal duikt hij in zijn collectie van meer dan 250 truitjes. Een ‘trip down memory lane’, aan de hand van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Eden Hazard: “Ik wist niet eens of hij mijn naam kende.”

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »