Rechter verplicht voor het eerst drie weigeraars om digitale meter te laten installeren

Netbeheerder Fluvius heeft voor het eerst via de rechtbank drie hardnekkige weigeraars van een digitale meter voor elektriciteit en aardgas kunnen verplichten om toch een meter te laten installeren. Dat meldt het bedrijf aan Belga.

 

Meer krantenkoppen in België

Trumps running mate JD Vance zet een hoffelijk debat het best naar zijn hand, Tim Walz eindigt sterker dan hij begint

Het debat tussen de 2 Amerikaanse vicepresidentskandidaten verliep beleefder dan verwacht. Democraat Tim Walz begon nerveus en schichtig, maar won gaandeweg aan overtuigingskracht. De Republikein JD Vance toonde zich van meet af aan zelfzeker. Hij nam bij momenten ook opmerkelijk gematigde standpunten in zonder daarom Trumps radicalere ideeën af te vallen. De slotsom is vermoedelijk dat Vance meer punten scoorde

Lees meer »

Geen Sinutab of Fucidine meer zonder voorschrift: FAGG scherpt regels aan

Geneesmiddelen op basis van de actieve bestanddelen (pseudo)-efedrine en fusidinezuur zijn vanaf 1 november enkel nog te verkrijgen met een voorschrift. Dat meldt het Federaal agentschap voor Geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG). Het gaat onder meer om middelen als Sinutab en Fucidine. Ze kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, zoals antibioticaresistentie, hartritmestoornissen of een beroerte.

Lees meer »

Ecolo-burgemeester wil nachtelijke politiepatrouilles inzetten “om egels te beschermen van robotgrasmaaiers”

Olivier Saint-Amand, de Ecolo-burgemeester van Edingen, heeft voorgesteld om nachtelijke politiepatrouilles in te zetten om egels te beschermen tegen de gevaren van elektrische grasmaaiers. Het idee is om ervoor te zorgen dat deze dieren, die vaak ‘s nachts actief zijn, niet onbedoeld het slachtoffer worden van “maaiwerkzaamheden in de vroege ochtend of late avond”.

Lees meer »

“Doet hij het voetbal een dienst, of vooral de machtige elite?” Wie is Jean-Louis Dupont, de Belgische advocaat die de transfermarkt weer aanvalt?

Het Hof van Justitie beslist vandaag over de zaak-Diarra. Een potentiële bom onder de transfermarkt, met een mysterieuze Belg die het lont aanstak: Jean-Louis Dupont (59). Hij was ook al de advocaat achter het Bosman-arrest. Verdedigde Tom Boonen, Alberto Contador en David Beckham. Onderhoudt nauwe banden met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez en de Russische oligarch Roman Abramovich. Is Dupont echt

Lees meer »

Verkiezingsdebat in Ardooie draaide rond verkeersveiligheid, parkeerplaatsen… en een openstaande rekening

Unizo Ardooie-Koolskamp organiseerde donderdagavond een verkiezingsdebat. In een afgeladen ‘t Hofland werd duidelijk dat verkeersveiligheid hoog op de agenda staat bij zowel meerderheidspartij Groep 82 als de overige partijen. Bij momenten werd het een pittig en persoonlijk debat. Wij geven een uitgebreid verslag.
The post Verkiezingsdebat in Ardooie draaide rond verkeersveiligheid, parkeerplaatsen… en een openstaande rekening appeared first on

Lees meer »

Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start

Eerstdaags starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidingen voor de heraanleg van de Sint-Bertinusstraat in Poperinge. Dat werd bekendgemaakt tijdens de gemeenteraad van maandagavond.
The post Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus start procedure voor zaligverklaring van koning Boudewijn, maar hoe waarschijnlijk is dat? “Ik geloof niet dat het volk hierop zit te wachten”

De grootste surprise van zijn vierdaagse bezoek aan België hield paus Franciscus voor op het einde: tijdens zijn massamis in een volgepakt Koning Boudewijnstadion kondigde de kerkvorst aan dat hij de procedure voor de zaligverklaring van wijlen koning Boudewijn gaat starten. Daarmee verraste hij vriend en vijand. “Of het zover komt? Dat hangt niet af van een mirakel, maar van

Lees meer »