Politie maakt einde aan bijeenkomst van duizenden Parijzenaars op Place de la République

De oproerpolitie heeft in de nacht van zondag op maandag een bijeenkomst op de Place de la République, in het centrum van Parijs, uiteengedreven. De politie besloot in te grijpen toen een groep manifestanten een barricade in brand stak en agenten bekogelde.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Scoort Heymans ook op het veld van Dender?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Nieuw OC geopend in kerk met 24-urenfeest: “We wilden niet kraken”

Kemlis, het nieuw OC in de kerk van Kemmel, opende met 24 uur vol feest, geknutsel, yoga en een nachtelijke quiz en Barbie-film. Zestien feestvierders deden het allemaal en mogen zich voortaan Strafste Kemmelnaar noemen.
The post Nieuw OC geopend in kerk met 24-urenfeest: “We wilden niet kraken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ginverkoop voor Cliniclowns

Op zondag 3 november lopen de boezemvrienden Nicolas Delie (38) en Korneel Warlop (40) de New York City-marathon, met 65.000 deelnemers de grootste loopwedstrijd ter wereld. Ze maken deel uit van een 30-koppige Cliniclowns-delegatie en zamelen voor die organisatie geld in door de verkoop van gin.
The post Ginverkoop voor Cliniclowns appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël voert nieuwe aanval uit op zuiden van Beiroet – Ministerraad bespreekt deze namiddag situatie van Belgen in Libanon

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Genieten van lekkernijen op ‘Bake with Love’ in wzc Duinenzee De Panne: “Smul mee en steun alzheimeronderzoek”

Op zondag 6 oktober organiseert het Woonzorgcentrum Duinenzee in De Panne een speciale editie van Bake with Love ten voordele van Stichting Alzheimer Onderzoek. Het evenement vindt plaats in de Dynastielaan 42 en brengt iedereen samen voor een goed doel. De opbrengsten van het evenement gaan rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek. Tijdens deze bijzondere dag zijn er ook speciale gasten aanwezig, onder

Lees meer »

Rolstoelgebruiker Jordan (25) rijdt uur in het donker nadat buschauffeur hem in de kou laat staan: “Ze doen vaak alsof ze me niet zien”

Rolstoelgebruiker Jordan Decremer uit Sint-Gillis-Waas trekt aan de alarmbel, na vruchteloze pogingen om de bus te nemen. In minder dan een week tijd lieten twee buschauffeurs van De Lijn het na om de 25-jarige man mee te nemen. “Ik moest een uur met mijn elektrische rolstoel rijden om op mijn afspraak te geraken”, reageert Jordan.

Lees meer »

Portret van seksueel roofdier dat telkens aan de val wist te ontsnappen: de vele controverses rond Sean ‘Diddy’ Combs

‘It’s bad boy for life.’ De tekst van z’n grootste hit klinkt nu bijzonder wrang. Want Sean ‘Diddy’ Combs (54) blijkt niet simpelweg een bad boy, wel een seksueel roofdier van het ergste allooi. De rapper kijkt aan tegen meer dan honderd aanklachten voor seksueel misbruik, waarbij zelfs een kind van amper 9 jaar betrokken zou zijn. En zo is

Lees meer »

Eerste dag Gallo-Romeins Weekend in Wervik lokt door heel mooi herfstweer zeer veel volk: “We schatten het aantal bezoekers op 2.000”

De eerste dag van het tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend (GRW) op het recreatie-eiland De Balokken in Wervik werd zaterdag alvast een voltreffer. Het was een stralende dag vol geschiedenis, leuke activiteiten en boeiende ontdekkingen. Thema is dit keer ‘Ubi fumus, ibi ignis’ (waar rook is, is vuur, red.). De focus wordt gelegd op alle aspecten van vuur tijdens het leven en

Lees meer »