Patissier Johan Geers (55) uit Kortrijk krijgt bijzondere bestelling binnen: “De huwelijkstaart van Elvis en Priscilla namaken”

Een speciale themataart voor je huwelijk of verjaardag? Eén adres: banketbakkerij Geers in Kortrijk. Bakker Johan gaat geen uitdaging uit de weg. Nu kreeg hij echter een uitzonderlijke bestelling binnen voor een koppel dat trouwt in Antwerpen. “Voor hen gaan we de iconische taart maken die werd aangesneden bij het huwelijk van Elvis Presley”, aldus Johan Geers.

Bakkerij Geers aan het Sint-Jansplein in Kortrijk is al meer dan 40 jaar bezig met feestgebak en ijstaarten. In de loop van die jaren raakte de bakker gespecialiseerd in het maken van themataarten. “Bij ons kan je ook wel een lekker brood kopen, maar 75 procent van onze tijd buigen we ons over het maken van creatieve taarten”, zegt bakker Johan.

Op de website van de banketbakker zijn heel wat voorbeelden te zien. Het kan gaan om taarten voor communie- en lentefeesten, kerst en Nieuwjaar, huwelijken en jubilea. Ook humor en een vleugje erotiek gaat de bakker niet uit de weg. “Meestal komen de klanten met een foto of een tekening tot bij ons met de vraag of we het kunnen maken. We zijn niet bang om een uitdaging aan te gaan en in de meeste gevallen lukt het ons dan ook. Slechts als mensen artificiële intelligentie gebruiken om hun taart te ontwerpen, dan moeten we afhaken. Je ziet dat ook onmiddellijk aan het ontwerp dat wordt voorgelegd.”

Duur?

“Of zo’n taarten duur zijn? Ach, echt goedkoop is het niet, want je hebt daar uiteraard wel wat werk aan. Maar je kan best voor een wat zachtere prijs een taart bestellen bij ons, voor bijvoorbeeld 5 euro per persoon. We zijn er een beetje op voorzien. Zo maken we voldoende biscuit voor een aantal taarten. Op die manier druk je de prijs uiteraard. Mocht je voor elke taart apart alles van nul moeten klaarmaken, dan zou het uiteraard erg kostelijk worden.”

“Het wordt een huzarenstukje. De taart is meer dan 2 meter groot”

De bakkerij krijgt aanvragen voor taarten binnen uit heel Vlaanderen. “Het is inderdaad opvallend dat mensen van ver tot bij ons komen”, aldus bakker Geert. “Het gaat vaak om mond-tot-mondreclame. Soms zijn er ook collega’s die doorverwijzen naar ons.”

Huzarenstukje

Johan kreeg nu wel een heel bijzondere bestelling binnen. Van een koppel dat trouwt in Antwerpen komt de vraag om de taart na te maken die werd opgediend tijdens het huwelijk van Elvis Presley en Priscilla. Het koppel trouwde op 1 mei 1967 in het Aladdin Hotel in Las Vegas. In het bijzijn van journalisten sneden ze hun bruidstaart aan: zes lagen verrukkelijke biscuittaart met marsepeinen rozen en gesuikerde hartjes. “Het wordt een huzarenstukje, dat is zeker”, aldus Johan. “De taart is meer dan 2 meter groot, maar we zien het uiteraard zitten. De creatie wordt een topper voor een speciaal koppel.”

Niet enkel het maken van de taart vormt een opdracht, ook het vervoeren zal met de nodige aandacht gebeuren. “We willen uiteraard niet dat ze stuk gaat”, zegt Johan. “Daarom vervoeren we ze in verschillende delen in aparte koelboxen. Komende zondag gaan we aan het werk en we zijn super enthousiast.”

The post Patissier Johan Geers (55) uit Kortrijk krijgt bijzondere bestelling binnen: “De huwelijkstaart van Elvis en Priscilla namaken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Vlaamse regering zoekt alternatieven voor statiegeld

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes staat niet in het nieuw Vlaams regeerakkoord. “We zijn er niet van overtuigd dat dit de goede manier is”, zegt het kabinet van minister van Omgeving Jo Brouns (CD&V) dinsdag aan VRTNWS. De regering onderzoekt of er alternatieven zijn om het zwerfvuil te verminderen.

Lees meer »

Pleegzorg West-Vlaanderen maakt lied ‘Wortels en Vleugels’ voor tienjarig bestaan: “Kobe Sercu leverde een pareltje af”

Een groep van zo’n dertig pleegkinderen, -jongeren en -gasten, hun ouders, pleeggezinnen en begeleiders naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Pleegzorg West-Vlaanderen deel aan het sociaal-artistiek project ‘Wortels en Vleugels’, dat uitmondde in een toonmoment op 28 september in de Chalet in Kemmel en een lied met Kobe Sercu.
The post Pleegzorg West-Vlaanderen maakt lied ‘Wortels en Vleugels’

Lees meer »

Warme William-wandeling leert kinderen praten over moeilijke gevoelens

Het Sociaal Huis van Diksmuide lanceert de Warme William-wandeling, een initiatief om het mentaal welzijn van kinderen bespreekbaar te maken. Dat gebeurt tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot 10 oktober. Organisaties zetten dan werk rond mentaal welzijn extra in de schijnwerpers.
The post Warme William-wandeling leert kinderen praten over moeilijke gevoelens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterfac­tuur 40 euro duurder en duurdere dienstenche­ques: hier gaat de Vlaamse regering geld halen en zo zal jij dat voelen

Nu het Vlaamse regeerakkoord bekend is, weten we ook waar de nieuwe regeringsploeg de volgende vijf jaar het geld gaat halen. Zo worden dienstencheques duurder, al vloeit één euro telkens naar de werknemer. En wanneer woningen worden aangekocht door vastgoedhandelaars, betalen zij daar binnenkort meer registratierechten op. Zo ziet het besparingsplan er concreet uit, goed voor 3 miljard euro. En

Lees meer »

“Vrede eisen in oorlog is het radicaalste dat je kan doen”: Rula en Alon-Lee strijden al 1 jaar lang (vergeefs) voor staakt-het-vuren

Na bijna 1 jaar oorlog in Gaza lijkt vrede in het Midden-Oosten verder weg dan ooit. Voor progressieve Israëli’s zoals de Palestijnse Rula Daood en de Joodse Alon-Lee Green die wekelijks in Tel Aviv betogen voor een staakt-het-vuren, is de situatie hartverscheurend. Met een vredestour door Europa, met een stop in Brussel, willen de activisten een sterk signaal geven. "Europese

Lees meer »