Parket Oost-Vlaanderen onderzoekt geen internetoplichting meer voor bedrag dat onder 1.000 euro ligt

Het parket van Oost-Vlaanderen gaat geen zaken van internetfraude meer onderzoeken als het slachtoffer daarbij minder dan 1.000 euro heeft verloren. Het gerecht heeft te weinig mensen in dienst om de grote hoeveelheid aangiftes allemaal te kunnen verwerken. 

Meer krantenkoppen in België

Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt

“Mijn tante Katrien Deknock verdient een boeket”, mailt Lieve Simoens naar KW, “omdat zij haar hulpbehoevende mama Yolanda Decoster van 99 jaar in huis nam en de zorg 24 op 24, zeven dagen op zeven met heel veel warmte en liefde doet.”
The post Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt appeared first on

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Koningin Elizabeth verkozen tot grootste Britse culturele icoon

Koningin Elizabeth is gekozen tot het grootste “culturele icoon” van het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen negentig jaar. Dat is de uitkomst van een onderzoek waar verschillende Britse media over schrijven. De British Council, de internationale culturele instelling die de taal en cultuur van het land promoot, had het onderzoek laten uitvoeren ter ere van het 90-jarig bestaan.

Lees meer »

Aantal verkeersdoden daalt met meer dan 10 procent, grootste daling op autosnelweg door “toenemende filedruk”

Het aantal verkeerdoden in ons land is in de eerste 6 maanden van dit jaar gedaald met 12 procent, tegenover het aantal doden tijdens diezelfde periode in 2023. Dat blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van verkeersinstituut Vias. In totaal vielen er 28 doden minder. Vooral op de autosnelweg zijn er minder dodelijke slachtoffers. Dat komt door de toenemende filedruk in Vlaanderen

Lees meer »

Axel Daeseleire riskeert twee jaar cel omdat hij “misbruik maakte van zwakbegaafdheid van zedendelinquent”

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers deelt foto met cameraman Stijn in ziekenhuis: “Een kogelwonde, gebroken oogkas en gekneusde ribben, maar het doet vooral pijn aan de binnenkant”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende Hezbollah-militie. De Smet werd in het been geschoten, Ramaekers

Lees meer »

Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs

In oc ’t Zonnerad vond de prijsuitreiking plaats van de autozoektocht die georganiseerd werd door Prime Productions in samenwerking met de toeristische dienst van de gemeente Zonnebeke.
The post Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oudste station van het land staat officieel te koop

De NMBS gaat officieel over tot de verkoop van het station van Tienen, het oudste stationsgebouw in België. Op belgiantrail.be staat de verkoop sinds vrijdag geafficheerd. Tot 10 januari 2025 kan een bod uitgebracht worden. Zoals eerder gemeld zal NMBS in geval van een verkoop loketten, een wachtzaal en toiletten in het gebouw behouden.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »