Novak Djokovic neemt in opmerkelijk interview boeroepers op de korrel: “Dit kan ik niet accepteren”

Met Wimbledon wordt het derde grandslamtoernooi van het jaar gespeeld. Wie worden de opvolgers van Carlos Alcaraz en Marketa Vondrousova? 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag

Chiro Pimpernel blikt tevreden terug op een geslaagde startdag. Op zondag 22 september trapte de jeugdbeweging het werkjaar af met zoals gebruikelijk de bekendmaking van de leidersverdeling. In totaal waren er 164 leden op de afspraak. Zij krijgen leiding van 28 gemotiveerde jongens en meisjes. (gf)
The post Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Camille heeft haar eigen Scheltjensportret in duizenden met de hand gesneden glasmozaïeken: “Het is supermooi!”

Tot en met zondag 13 oktober stelt kunstenares Isabelle Scheltjens nog tentoon in The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem. De Kempense glaskunstenares is wereldwijd bekend. Camille is fan van haar werk en als waardering ontwierp Isabelle een portret van Camille, met maar schatting 35.000 à 40.000 met de hand gesneden glasmozaïeken in het kunstwerk.
The post Camille heeft haar eigen

Lees meer »

EXCLUSIEF. VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers doet als eerste verslag vanop de plek waar Nasrallah gedood werd: “In mijn carrière nooit zoiets gezien”

Robin Ramaekers, onze man in Beiroet, was lang voordat CNN of BBC er waren als eerste oorlogsjournalist op de plaats waar vrijdag Hezbollah-kopstuk Hassan Nasrallah bij ongeziene Israëlische bombardementen werd gedood. Als eerste en tot dusver enigen waren hij en cameraman Stijn De Smet getuige van de ravage en de emoties ter plaatse. Zijn relaas: “Plots stonden we op de

Lees meer »

Herstel jaagpad Stavele-Beveren-Roesbrugge gestart, maar protest stadsbestuur Poperinge betekent wellicht vertraging

De vernieuwing van het veelbesproken jaagpad tussen Roesbrugge en Stavele is gestart. Elf bruggetjes worden vervangen en het pad zelf wordt heraangelegd. Er speelt wel nog 1 belangrijk obstakel: Poperinge tekende bij de raad voor vergunningsbetwisting beroep aan en tot zolang die zaak niet is uitgeklaard, wil de aannemer enkel de bruggetjes vernieuwen.
The post Herstel jaagpad Stavele-Beveren-Roesbrugge gestart,

Lees meer »

OPINIE – In het hele land dwingt Melissa Depraetere respect af voor het parcours dat ze heeft afgelegd

“Ik ben benieuwd of ze mij na de regeringsvorming nog altijd heilig gaan verklaren.” Melissa Depraetere klonk erg nuchter na alle complimenten die ze op 9 juni kreeg. Als interim-voorzitter van Vooruit had ze haar partij zo goed als onmisbaar gemaakt bij de formaties. Sander Loones van de N-VA noemde haar zelfs de nieuwe ‘leading lady’ van West-Vlaanderen…
The

Lees meer »

Arbeidsmigratie van buiten EU licht gestegen in 2023

Als gevolg van een “lichte afkoeling” van de arbeidsmarkt heeft vorig jaar in België maar een beperkte stijging van het aantal arbeidsmigranten van buiten de EU plaatsgevonden. Dat blijkt uit cijfers van het federaal migratiecentrum Myria, dat maandag een deel van zijn jaarverslag publiceerde.

Lees meer »

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »

Liften UGC-bioscoop in Turnhout al bijna half jaar buiten dienst, zalen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers

In Turnhout zijn de liften in de UGC-bioscoop al bijna een half jaar buiten gebruik. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de bioscoopketen bevestigt het nieuws. Alle zalen bevinden zich op de eerste verdieping, waardoor de cinema niet meer toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. “We proberen mensen vooraf zo goed mogelijk te informeren, zodat we ze niet ter plekke moeten teleurstellen”,

Lees meer »

Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties én een wandelroute langs 12 kunstwerken

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober vindt de tweede editie van Kortrijk Art Weekend plaats. De tweedaagse kunstmanifestatie creëert een belangrijk momentum voor hedendaagse kunst in Kortrijk dankzij de deelname van 28 organisaties: van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen.
The post Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties

Lees meer »

Werken nieuwbouw ZAS Palfijn in Merksem gestart

De werken voor de nieuwe voorbouw van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem zijn gestart. Tegen 2028 verrijst vóór het huidige ziekenhuis een gebouw met een nieuwe kraamafdeling, een uitgebreide geriatrie, een oncologisch dagziekenhuis en een onderzoekcentrum naar geneesmiddelen van Johnson & Johnson. Het gaat om een investering van 86 miljoen euro.

Lees meer »

Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag”

Jürgend Delbarge en zijn echtgenote Veerle Devlies wonen in de Maagdhoek, een stukje rust in de natuur met prachtige vergezichten, in Esen. Daar wonen ze momenteel niet alleen, want het koppel is Wereldouder van Chi Lok Cheung (17), een student uit Hong Kong.
The post Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag” appeared first on

Lees meer »

Parochie in shock: pastoor sterft tijdens uit de hand gelopen seks- en drugsfeestje in Kalmthout

Handel in verdovende middelen met de dood tot gevolg. Zo luidt de kwalificatie van een opmerkelijk verhaal in Heide, bij Kalmthout. Donderdagnacht kregen de hulpdiensten daar een oproep vanuit de pastorijwoning. Het was pastoor B. (60) die belde: zijn collega (69) was onwel geworden. Toen de politie arriveerde, werd duidelijk wat er gaande was: seks, drugs en… een overleden Britse

Lees meer »