Nieuwe fractie met Vlaams Belang en Orbán op 2 na grootste in Europees Parlement: krijgen uiterst rechtse partijen meer macht?

In het Europees Parlement is de nieuwe fractie Patriotten voor Europa voorgesteld, een initiatief van premier Viktor Orbán van Hongarije. Op die manier willen uiterst rechtse partijen nauwer samenwerken. Kunnen ze hun verkiezingsresultaat zo omzetten in meer macht of is dit vooral een geslaagde PR-operatie? 

Meer krantenkoppen in België

Oud-leerlingen VBS Houthulst halen herinneringen op tijdens reünie

Onlangs werden alle oud-leerlingen van VBS Houthulst, geboren in 2006 uitgenodigd. Deze jongeren staan als 18-jarigen op de valreep naar de volwassenheid en dan is een bezoek aan hun lagere school heel leuk. Ze haalden vele herinneringen aan de lokalen, de juffen en de meesters op. Ze bezochten ook als primeur de nieuwe sportzaal die
The post Oud-leerlingen VBS

Lees meer »

Charlotte Casiraghi, dé femme fatale van Monaco, praat voor het eerst sinds haar scheiding: “Ik wil vrij leven”

“Ik begrijp niet waarom mijn privéleven iemand zou moeten interesseren.” Voor het eerst sinds haar huwelijk strandde, praat Charlotte Casiraghi (38) over haar leven. Als kind vond de dochter van prinses Caroline van Monaco (67) haar achtergrond al moeilijk om dragen, en ook vandaag wil ze vooral vrij zijn, weg van het etiket van royal, weet ‘Story’. Over haar woelige

Lees meer »

Real Madrid knoopt opnieuw aan met een zege: Villarreal gaat strijdend ten onder in Bernabéu, pijnlijke blessure Carvajal schrikt slotfase op

De Champions League-nederlaag tegen Lille is doorgespoeld. In eigen huis had Real Madrid de nodige moeite met Villarreal, maar doelpunten van Frederico Valverde en Vinicius Junior volstonden om de drie punten thuis te houden. Het voetbal was weliswaar allesbehalve wervelend. Dani Carvajal werd in het absolute slot weggedragen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Lees meer »

Beer doodt man die paddenstoelen plukt in Slovakije

In Slovakije is een man van 55 overleden nadat hij door een beer was aangevallen. Het slachtoffer was op het moment van de aanval paddenstoelen aan het plukken in een bos, samen met een andere persoon. Eerder dit jaar raakten in het land al verschillende mensen gewond na aanvallen door bruine beren.

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun ouders echt willen”

Er komt een nieuw speelplein aan de Bamburgstraat, maar hoe moet dat eruitzien? Die vraag stond centraal tijdens een bijzonder participatiemoment. Onder leiding van de participatieambtenaar en de jeugddienst kregen buurtbewoners de kans om mee te denken over het ontwerp van het speelpleintje.
The post Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun

Lees meer »