Net niet voor Lotte Kopecky in tweede rit Giro Donne, ze sprint naar tweede plaats

Lotte Kopecky (28) hoopte na haar mindere tijdrit van gisteren, vandaag haar goede benen te tonen in een massasprint. Op 1 kilometer van de streep werd de laatste vluchtster van de dag, Magalhães, opgeraapt. In de sprint werd Kopecky op de finish geklopt door Chiara Consonni. Balsamo finishte als derde. 

Meer krantenkoppen in België

“Pas gerust als ze weer in België zijn”: hoofdredacteur VTM NIEUWS geeft update over Robin Ramaekers en cameraman na brutale aanval

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed en hebben het ziekenhuis verlaten. Collega Rudi Vranckx deelde

Lees meer »

IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente?

Bijna honderd kinderopvanglocaties in West-Vlaanderen sloten in 2023 de deuren. Ondertussen kwamen er slechts 56 nieuwe initiatieven bij. Vooral het aantal onthaalouders slinkt zienderogen. “Voor een kleinschalige gezinsopvang zijn de uitdagingen groot.”
The post IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest, zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

“Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen

Ter gelegenheid van Werelddierendag zet hondenfotografe Els Verhelst een actie op poten om asieldieren te helpen. Van iedere tussen 4 en 12 oktober geboekte fotoshoot, gaat 10% naar het dierenasiel in Zwevegem.
The post “Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen appeared first on

Lees meer »

Boris Johnson doet opvallende bewering in memoires: “Koningin Elizabeth leed aan botkanker in haar laatste jaren”

Gewezen Brits premier Boris Johnson (60) beweert in zijn autobiografie Unleashed, die halverwege deze maand uitkomt, dat koningin Elizabeth in de laatste jaren van haar leven “een vorm van botkanker” had. Die onthulling valt te lezen in een deel van het boek dat maandag is gepubliceerd in de Britse krant Daily Mail. “Artsen waren bezorgd dat ze elk moment wel

Lees meer »

Ruim 375 miljoen euro aan investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie

Het kanaal Roeselare-Leie krijgt een belangrijke opwaardering, met meer dan 375 miljoen euro aan investeringen. Dat hebben de Vlaamse Waterweg, de provincie West-Vlaanderen en andere regionale partners (waaronder POM West-Vlaanderen en Voka) vastgelegd in een charter dat maandag werd ondertekend. Het project is zowel op economische groei als ecologische duurzaamheid gericht.
The post Ruim 375 miljoen euro aan investeringen

Lees meer »

Dialysecentrum AZ Sint-Lucas maakt unieke reis naar Kreta

Op reis gaan naar het buitenland is geen evidentie voor dialysepatiënten, die doorgaans om de twee dagen dialyse nodig hebben. Om patiënten toch de kans te geven om op reis te gaan, organiseert het Dialysecentrum van AZ Sint-Lucas Brugge al vele jaren dialysereizen. Op 17 september trok opnieuw een groep van 62 personen naar het
The post Dialysecentrum AZ

Lees meer »

Portland-zanger Jente Pironet tovert ‘Don’t stop believin” om tot Warmste Week-themalied: “Blijf altijd geloven”

Jente Pironet, de zanger van Portland, heeft speciaal voor De Warmste Week een intieme cover gemaakt van ‘Don’t stop believin” van Journey. In tijden van eenzaamheid is het belangrijk om te blijven geloven in jezelf, zet Pironet met zijn cover het jaarthema van de solidariteitsactie kracht bij. "Want eenzaamheid zit in elke hoek", vertelt hij bij MNM.

Lees meer »

Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon”

Dit weekend vierde maatwerkbedrijf Werkplus zijn 25-jarig bestaan. De sociale werkplaats groeide de voorbije decennia uit tot een vast begrip in de regio, en focust zich onder meer op fietsherstel, groenonderhoud, strijk-en poetshulp en een klusdienst.
The post Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon” appeared first on KW.be.

Lees meer »