Na de tweede ronde van de parlementsverkiezingen: ‘Dit is precies wat men wilde vermijden toen de Franse Grondwet in 1958 werd opgesteld’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Waterfactuur wordt 28 euro duurder onder nieuwe Vlaamse regering

Nu het Vlaamse regeerakkoord er is en de Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd, sijpelen de concrete plannen van de nieuwe regering stilletjes aan door. Zo zal de waterfactuur voor een gemiddeld gezin onder de nieuwe Vlaamse regering duurder worden. Dat heeft minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gezegd in een interview met onze krant.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers deelt foto met cameraman Stijn: “Nog steeds gaan berichten rond waarin wordt beweerd dat we spionnen zijn”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende menigte. “Ook nu nog gaan berichten rond waarin wordt

Lees meer »

Nieuw koningspaar bij De Molenpikkers

De leden van vogelpikclub De Molenpikkers streden om de titel van koning en koningin. Bij de heren was Jordy Barbier de beste, bij de dames sleepte Sofie Trooster de titel van koningin in de wacht. Ook de kampioenen van het voorbije seizoen werden gehuldigd. Die eer was weggelegd voor opnieuw Jordy Barbier en Anja Callens.
The post Nieuw koningspaar

Lees meer »

“Er staan zeker nog twee exits op stapel”: soapserie ‘Thuis’ belooft enkele verrassen­de twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

“Tot 15 jaar na doortocht storm vallen er nog duizenden slachtoffers”: nieuwe studie legt ware impact van tropische cyclonen bloot

Tropische cyclonen in de VS waren verantwoordelijk voor zo’n 3 tot 5 % van de sterfgevallen aan de Atlantische kust tussen 1930 en 2015. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Nature. Zelfs tot 15 jaar na zijn doortocht kan een tropische storm of orkaan voor een toename in het aantal overlijdens zorgen. In totaal veroorzaakt

Lees meer »

Boekhoudster stal 93.000 euro van hogeschool, maar krijgt geen straf: “Ik zal alles netjes terugbetalen”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.

Lees meer »

Vierde editie Garnaalkrokettenfestival van start

Zaterdag kort voor de middag ging een nieuwe editie van het Garnaalkrokettenfestival van start. Alle 7.000 tickets zijn al de deur uit. “Dit event hoort gewoon bij Oostende.”
The post Vierde editie Garnaalkrokettenfestival van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erik (69) kaartte meermaals verkeerssituatie aan kruispunt aan, nu loopt hij er zelf zware verwondingen op: “Als ik niet was weggesprongen…”

Hij schreef al vlammende artikels op de lokale website Trudocs over het onveilige kruispunt aan de Naamsevest en deed al mee aan een actie van de Fietsersbond om de verkeerssituatie aan te kaarten. Nu zit Erik Nulens (69) thuis met een gebroken schouder en een nieuwe heup nadat hij op het zebrapad voor een auto opzij moest springen.

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »