Na bijna 25 jaar onderhandelen: “Handelsverdrag met EU nog niet rond wegens problemen in Europa”, aldus Braziliaanse president

Dat het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse landen van de MERCOSUR na 25 jaar onderhandelen nog altijd niet is afgerond, ligt aan interne problemen in Europa. Dat zegt de Braziliaanse president Luiz Inacio ‘Lula’ da Silva tijdens een topbijeenkomst van het handelsblok in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción. 

Meer krantenkoppen in België

Bijna alle Banana Peel-concerten zijn uitverkocht

Het bestuur van de blues & jazzclub Banana Peel heeft er een erg succesvol seizoen opzitten. “Zowat 90% van al onze concerten was uitverkocht”, meldt programmator Guy Van Hoorebeke. Het is opvallend hoe de organisatie erin slaagt om internationale bluesgroepen, die in de States op mega-bluesfestivals voor tienduizenden spelen, op een blauwe maandag toch in het landelijke Ruiselede te krijgen.<br

Lees meer »

Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum

Yolande Clarysse en Antoine Masure vierden onlangs hun briljanten huwelijksverjaardag. Het koppel stapte op 3 juli 1959 in het huwelijksbootje. Yolande en Antoine delen dus al 65 jaar lief en leed.
The post Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw koninklijke erkenning voor Daikin

Twee leidinggevenden van Daikin Europe hebben de titel van commandeur in de Leopoldsorde ontvangen. De grootste private werkgever in Oostende telt daarmee vier leden met deze titel.
The post Opnieuw koninklijke erkenning voor Daikin appeared first on KW.be.

Lees meer »

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

Ultranationalisten bestormen legerbasis in Israël uit protest tegen arrestatie 9 militairen “na groepsverkrachting”

In Israël zijn tientallen ultranationalisten, onder wie ook enkele radicaal rechtse parlementsleden, een Israëlisch detentiecentrum voor Palestijnse gevangenen binnengedrongen. Ze protesteerden tegen de arrestatie van 9 Israëlische soldaten, die ervan verdacht worden een Palestijnse gevangene te hebben mishandeld. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu veroordeelt de protesten en roept op tot kalmte.

Lees meer »

Genieten met de voeten in het zand: “Strandbars zijn tijdens de zomer ons visitekaartje”

Twaalf kilometer strand, 26 beachbars: wie graag met de voetjes in het zand van een cocktail nipt, zal in Knokke-Heist nooit bedrogen uitkomen. De toeristische meerwaarde van al die microparadijsjes is volgens schepen Philippe Vlietinck nauwelijks te onderschatten. “De strandbars zijn in de zomermaanden hét visitekaartje van onze badstad.”
The post Genieten met de voeten in het zand: “Strandbars

Lees meer »

Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland

De Belgische hockeymannen zijn hun olympische toernooi in groep B gestart met een zakelijke zege tegen Ierland. De Red Lions, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, met 2-0.
The post Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland appeared first on KW.be.

Lees meer »