Na aanhoudende droogte: populaire Siciliaanse stad moet toeristen wegsturen door nijpend watertekort

Het Italiaanse eiland Sicilië kampt met ernstige waterschaarste door de droogte van de afgelopen maanden. In de stad Agrigento, een populaire vakantiebestemming, worden verschillende hotels daardoor gedwongen om toeristen te weigeren. 

Meer krantenkoppen in België

Staking van Amerikaanse havenarbeiders afgelopen na voorlopig akkoord

De stakende dokwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een”principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »

De Bruyne en Lukaku passen voor Nations League-matchen tegen Italië en Frankrijk, maar gaan wél door bij Rode Duivels

Geen Kevin De Bruyne, noch Romelu Lukaku straks tegen Italië en Frankrijk. ‘Big Rom’ blijft andermaal in Napels om aan zijn conditie te werken, terwijl KDB door een sluimerende liesblessure moet passen. Bondscoach Domenico Tedesco sprak onlangs met beide spelers en ontving naar verluidt geen signalen over dat zij twijfelen over hun toekomst bij de nationale ploeg.

Lees meer »

Dolly Parton doneert miljoenen na orkaan Helene

Dolly Parton heeft een miljoen dollar (meer dan 911.000 euro) gedoneerd om de hulpverlening na de verwoestende orkaan Helene te ondersteunen. Dat meldt onder meer Fox News. De Amerikaanse countryster maakte dat vrijdag bekend tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Waarom zijn cryptomunten zo populair? “Ze zijn soms aantrekkelijk, maar ook weinig betrouwbaar”

Wie wil investeren in cryptomunten moet bereid zijn om dat bedrag mogelijk volledig kwijt te spelen. Dat zegt financieel expert Chris Sugira in een nieuwe podcastaflevering van ‘Money Time’. Bitcoin was de allereerste cryptomunt ter wereld, maar er bestaan intussen duizenden soorten virtuele munten. Sugira legt uit waar je best op kunt letten als je een investering zou overwegen.

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »