Meer dan de helft ex-medewerkers Van Hool drie maanden later opnieuw aan de slag

Meer dan de helft van de medewerkers van de ter ziele gegane busbouwer Van Hool uit Koningshooikt is drie maanden later opnieuw aan de slag. Dat meldt de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB maandag in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Ivan Top schrijft boek over honderd jaar harmonie De Volksvreugd: “Sluitstuk van onze jubileumviering”

Proven is de enige deelgemeente van Poperinge die nog steeds een eigen muziekkorps heeft. Koninklijke Harmonie De Volksvreugd bestaat maar liefst 100 jaar en daar schreef voorzitter Ivan Top een boek over. Dit boek wordt meteen ook het sluitstuk van zijn voorzitterschap van De Volksvreugd.
The post Ivan Top schrijft boek over honderd jaar harmonie De Volksvreugd: “Sluitstuk van

Lees meer »

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: politie jaagt Antwerp-fans die Beerschot-bussen opwachtten weg met waterkanon

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. De Bosuil is intussen leeg, maar ook buiten het stadion is de sfeer nog grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten op de

Lees meer »

Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar, zo meteen volgt de start

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

Kan Jo Brouns als minister van Milieu én Landbouw de tegenstellingen overstijgen? “Ik sta open voor Natuurpunt-mensen op mijn kabinet”

De nieuwe Vlaamse minister van Landbouw en Omgeving Jo Brouns (CD&V) verzoent 2 portefeuilles die in de vorige regering nog water en vuur waren. Zelf wil hij de natuurorganisaties en de boeren eindelijk weer samen rond de tafel krijgen. Die zijn voorlopig vooral kritisch. Maar Brouns laat zich niet van de wijs brengen: "Ik zal me omringen met mensen die

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »