Martha Hondeghem blaast 100 kaarsjes uit: “In alle rust genieten”

In woonzorgcentrum Sint-Jozef in Zonnebeke vierde Martha Hondeghem, samen met haar familie, haar honderdste verjaardag.

Martha Hondeghem werd geboren op 8 juli 1924 in Roeselare. Ook dat jaar waren er, net zoals nu, Olympische Spelen in Parijs. Ze groeide op in gezin van zes kinderen en woonde praktisch haar hele leven in de Kleine Roeselarestraat op wijk de Kazakke in Passendale.

Ze huwde met Maurice Deleu en baatte samen met haar echtgenoot een tuinbouwbedrijf uit. Het gezin telt drie kinderen: Gino (gehuwd met Veronique Priem), Nicole (gehuwd met Marc Depuydt) en Ronny (+). Ze schonken haar 6 kleinkinderen, 6 achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen zijn op komst.

Stille genieter

Martha werkte mee op het bedrijf en had de zorg over het gezin. In 1987 overleed haar man, maar zolang ze kon, bleef ze in haar eigen huis wonen. In maart 2016 ging ze naar het woonzorgcentrum voor de dagverzorging in de Companie. Toen het thuis nog moeilijker werd, nam ze definitief haar intrek in het woonzorgcentrum, afdeling De Vlasbloeme, waar ze intussen 7 jaar verblijft. Martha is een stille genieter. Op de vraag wat je moet doen om 100 jaar te worden, antwoordt ze kort en goed: “Veel werken en in alle rust genieten.”

Ze vond haar hobby in het breien, haken, kaarten en petanque spelen. In haar leven heeft ze veel meegemaakt. Wat nu heel gewoon is, was er toen nog niet: van nieuwe technologieën tot ingrijpende maatschappelijke veranderingen. Natuurlijk waren er ook de nare herinneringen zoals de Tweede Wereldoorlog. Martha heeft altijd positief in het leven gestaan en ze genoot van de kleine dingen in het leven. Ondanks de ouderdomskwaaltjes gaat het nog goed met haar gezondheid.

The post Martha Hondeghem blaast 100 kaarsjes uit: “In alle rust genieten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Tot 15 jaar na doortocht storm vallen er nog duizenden slachtoffers”: nieuwe studie legt ware impact van tropische cyclonen bloot

Tropische cyclonen in de VS waren verantwoordelijk voor zo’n 3 tot 5 % van de sterfgevallen aan de Atlantische kust tussen 1930 en 2015. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Nature. Zelfs tot 15 jaar na zijn doortocht kan een tropische storm of orkaan voor een toename in het aantal overlijdens zorgen. In totaal veroorzaakt

Lees meer »

“Ze blijft ons verrassen”: trotse ouders op de eerste rij bij eedaflegging van kersverse minister Melissa Depraetere

Melissa Depraetere heeft in het Vlaams parlement de eed afgelegd als minister. Haar ouders beleefden dat bijzondere moment vanop de – figuurlijke – eerste rij. “Ongelooflijk dat we dit nog mogen meemaken”, aldus haar vader Patrick.
The post “Ze blijft ons verrassen”: trotse ouders op de eerste rij bij eedaflegging van kersverse minister Melissa Depraetere appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

OpenAI haalt miljarden op en is 157 miljard dollar waard

OpenAI heeft 6,6 miljard dollar opgehaald bij investeerders en is daarmee 157 miljard dollar (142,1 miljard euro) waard. Met het geld wil het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT onderzoek naar nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie en extra computercapaciteit financieren, meldt OpenAI op zijn blog.

Lees meer »

Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar, zo meteen volgt de start

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

“God heeft mogelijk Filip en Mathilde zelfs samengebracht”: zo streng religieus zijn onze koning en koningin

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) lopen er niet mee te koop, maar het bezoek van paus Franciscus (87) maakte het opnieuw heel duidelijk: onze vorsten zijn diepgelovig. Ze zijn trouwe kerkbezoekers, gaan elk jaar op bedevaart en gaven hun vier kinderen een religieuze naam. Onze royalty-expert legt uit welke rol hun geloof speelt in Laken en verklaart waarom

Lees meer »

Hier en daar maken wolken plaats voor opklaringen, maar ook buien zijn mogelijk

Woensdagochtend zijn er af en toe lage wolken, maar we zullen ook kunnen genieten van mooie opklaringen in sommige regio’s. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en is er nog kans op een bui. Halverwege de namiddag zal een meer gestructureerde buienlijn uiteindelijk het land bereiken vanuit Nederland en de Noordzee. De maxima variëren

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel opnieuw bijgebeend door Stuyven en co

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »