Man (43) uit Roeselare veroordeeld tot 40 maanden cel voor brandstichting in eigen appartement

Een man van 43 uit Rumbeke, bij Roeselare moet 40 maanden naar de gevangenis voor brandstichting in zijn eigen appartement. In maart dit jaar stak hij een zetel van zijn appartement in Rumbeke in brand. In het bloed van de man werden er sporen gevonden van de zombiedrug flakka. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw waarschuwing voor ‘recovery room’-fraude: slachtoffers beleggingsfraude krijgen ‘hulp aangeboden’ van onbekenden

De financiële waakhond FSMA waarschuwt de bevolking opnieuw voor zogenaamde “recovery room”-fraude, waarbij oplichters slachtoffers van beleggingsfraude nog eens in de val lokken door zogezegd hulp te bieden. Soms stellen ze zelf hun diensten voor, maar het gebeurt ook dat slachtoffers via eigen opzoekingen in contact komen met de fraudeurs.

Lees meer »

Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor: “Serruys weer volwaardig ziekenhuis”

Vooruit Plus stelt enkele toekomstpunten voor die in het sociaal beleid van Oostende een verschil kunnen maken. Belangrijkste uitgangspunt: meer mensen moeten én de juiste hulp én een betaalbaarder leven krijgen. Opvallend is dat de partij van de campus Serruys van het AZ Oostende weer een volwaardig ziekenhuis wil maken.
The post Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor:

Lees meer »

Verdachte gevallen Marburgvirus in Hamburg testen negatief

De vermeende besmetting met het Marburgvirus van twee personen in Hamburg is niet bevestigd. De tests vielen negatief uit, zegt de Hamburgse Sozialbehörde, de overheidsdienst bevoegd voor gezondheidsbeleid. Een van de twee had kort daarvoor in Rwanda in een ziekenhuis gewerkt, waar ook mensen behandeld worden die besmet zijn met het virus.

Lees meer »

Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge

Toen Kamal A. betrapt werd in de Zeebrugse haven, maakte hij dreigende gebaren naar de politie en enkele veiligheidsagenten. De Marokkaanse twintiger kreeg hiervoor vier maanden cel. In een ander dossier riskeert hij ook nog eens dertien maanden cel.
The post Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaans koppel probeert baby te verkopen voor 1.000 dollar en enkele biertjes

1.000 dollar en enkele biertjes: voor die schamele prijs was een koppel uit de Amerikaanse staat Arkansas bereid om… hun baby te verkopen. Het contract dat Darien Tyler Urban (21) en Shalene Faith Ehlers (20) hiervoor ondertekenden, zou hen echter de das omdoen. De hopeloze ouders hadden hun kind eerder ook al achtergelaten bij een dronkaard, blijkt uit gerechtelijke documenten

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »