Macron weigert ontslag van premier Attal en vraagt hem om nog even aan te blijven

De Franse president Emmanuel Macron heeft het ontslag van aftredend premier Gabriel Attal geweigerd. Hij vraagt de eerste minister om aan te blijven om de stabiliteit van het land te verzekeren.

 

Meer krantenkoppen in België

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

Groen-districtsraadslid en kandidaat Guido Staes (59) uit Ekeren plots overleden: “Zou 60 worden op verkiezingsdag”

In Ekeren is districtsraadslid voor Groen Guido Staes plots overleden. Dat laat zijn partijbestuur weten. Staes zou op de verkiezingsdag op 13 oktober 60 jaar worden en hij staat op de 2e plaats op de districtslijst van Groen in Ekeren. "We overleggen nu met de familie of zijn verkiezingsaffiches kunnen blijven hangen", zegt lijsttrekker Fabienne Toussein.

Lees meer »

Michiel de Meyer te zien als Shrek in ‘Shrek de Musical’: “Het is een uitdagende rol door het kostuum én het masker”

Dit theaterseizoen wordt het iconische verhaal van de oger Shrek opnieuw tot leven gebracht op de planken. Shrek de Musical, geproduceerd door Van Hoorne Studios, is na een succesvolle tourstart onderweg door Nederland en zal in juni 2025 ook te zien zijn in België, met voorstellingen in Antwerpen, Hasselt en Gent. Van Hoorne Studios kondigt nu aan dat musicalacteur Michiel

Lees meer »

Scoort Heymans ook op het veld van Dender?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen

Na succesvolle edities in 2018 en 2021 organiseert cultuurcentrum De Steiger dit najaar opnieuw ‘Het Voorstel’, een kunstproject naar een idee van Henk Delabie. Ook nu blijft het uitgangspunt dat een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.
The post Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: politie jaagt Antwerp-fans die Beerschot-bussen opwachtten weg met waterkanon

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. De Bosuil is intussen leeg, maar ook buiten het stadion is de sfeer nog grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten op de

Lees meer »

CGK Group geeft bezoekers unieke kijk achter de schermen van gloednieuwe productiehal tijdens Open Bedrijvendag

CGK Group uit Gullegem, gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor corrosie gerelateerde problemen, presenteert zondag 6 oktober de gloednieuwe productiehal en magazijnen aan het grote publiek tijdens de Open Bedrijvendag. Een investering van 7 miljoen euro waar 32 maanden aan gewerkt werd.
The post CGK Group geeft bezoekers unieke kijk achter de schermen van gloednieuwe productiehal tijdens Open Bedrijvendag appeared

Lees meer »