LIVE TOUR. Pijnlijke beelden: De Lie maakte vervelende schuiver in graveletappe – Wat verdienden de ploegen tot dusver?

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Tadej Pogacar heeft in het algemeen klassement 33 seconden voorsprong op eerste achtervolger Remco Evenepoel. Wat hebben de renners te zeggen en wie trekt op pad om de benen los te werken? 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 375 miljoen euro aan investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie

Het kanaal Roeselare-Leie krijgt een belangrijke opwaardering, met meer dan 375 miljoen euro aan investeringen. Dat hebben de Vlaamse Waterweg, de provincie West-Vlaanderen en andere regionale partners (waaronder POM West-Vlaanderen en Voka) vastgelegd in een charter dat maandag werd ondertekend. Het project is zowel op economische groei als ecologische duurzaamheid gericht.
The post Ruim 375 miljoen euro aan investeringen

Lees meer »

Sint-Leocollege Brugge heeft grootse bouwplannen: “In 2030 nieuwe school op de huidige site”

De Vlaamse regering heeft binnen het scholenbouwprogramma ‘Scholen van Vlaanderen’ 24 schoolbesturen geselecteerd die binnenkort binnen de DBFM-formule (Design, Build, Finance, Maintain, red.) mogen starten met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe school. Het Sint-Leocollege aan de Potterierei is één van de vijf West-Vlaamse scholen.
The post Sint-Leocollege Brugge heeft grootse bouwplannen: “In 2030 nieuwe school op

Lees meer »

Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang van lokaal winkelen tijdens Weekend van de Klant

‘Winkelt mor alier’ werd op vrijdagvoormiddag 4 oktober voor de eerste keer live gespeeld in Kortrijk, in de Lange Steenstraat. Dit lied vormt het kloppende hart van de campagne van UNIZO West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en KERNpunt en benadrukt de cruciale rol die kleine en middelgrote ondernemingen spelen in de lokale economie.
The post Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »