LIVE OEKRAÏNE. Kinderziekenhuis in Kiev getroffen bij “massale” Russische raketaanvallen op Oekraïne

Rusland heeft maandag opnieuw “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd, meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op X. Hij heeft het over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op Oekraïense steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. Bij de aanvallen zijn verschillende appartementsgebouwen beschadigd geraakt. In hoofdstad Kiev werd een kinderziekenhuis geraakt. Er is sprake van meerdere doden en gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

Stad Antwerpen neemt nieuwe regels op in politiecodex tegen onzedelijk gedrag

De stad Antwerpen heeft enkele nieuwe regels ingeschreven in de politiecodex van de stad, om ongepast of aanstootgevend gedrag tegen te gaan. Dat deed ze nadat een aantal zaken uit het Strafwetboek zijn gehaald. De nieuwe regels moeten onder meer wantoestanden in het Schipperskwartier tegengaan. Maar oppositiepartijen Groen en PVDA vinden de regels te vaag en vrezen dat er nu

Lees meer »

Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen”

In Knokke-Heist vond donderdagochtend de symbolische eerste steenlegging plaats van een nieuwbouwproject in Heulebrug. Dit project vormt de poort naar de tweede fase van de verkaveling.
The post Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Havenarbeiders aan Amerikaanse oostkust gaan toch staken: groot probleem voor levering van levensmiddelen, auto’s en containers

Werknemers in havens langs de Amerikaanse oostkust en in de Golf van Mexico gaan vanaf dinsdag staken in een conflict over hoger loon. Dat heeft de vakbond voor havenarbeiders International Longshoremen’s Association aangekondigd. Via de havens van onder meer Boston, New York en Texas wordt ongeveer de helft van de zeevracht van de Verenigde Staten verwerkt.

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

KIJK. Niels Destadsbader heeft grote verrassing voor Belgian Cat-speelster Julie Vanloo: “Ik verzorg jullie voorprogramma”

Op 7 november nemen de Belgian Cats het op tegen Litouwen in een EK-wedstrijd voor een uitverkocht Sportpaleis. Een vol Sportpaleis vullen, is voor de Belgische basketbalploeg niet nieuw. Maar wat wél verrassend is: Niels Destadsbader verzorgt dit keer hun voorprogramma. “Ik kan al niet meer wachten”, klinkt het enthousiast bij speelster Julie Vanloo.

Lees meer »

‘Ride to Unite’ zamelt recordbedrag in van 52.894 euro in de strijd tegen kinderarmoede: “Dit stemt ons enorm hoopvol”

Op 2 juli vertrokken 34 Vlaamse fietsers – gesteund door vier ploegleiders – voor een vijfdaagse fietstocht. Het vertrekpunt was de Citadel van Namen en het mythische doel was de top van de Italiaanse Passo Dello Stelvio. Met deze pittige kuitenbijter zamelde vzw Ride to Unite (RTU) opnieuw geld in voor Kinderarmoedestichting Pelicano. Zondag werd hen een cheque van maar

Lees meer »

“Ik walg van wat er in de kerk gebeurd is, maar dat staat los van mijn geloof”: Christoff blikt terug op muzikale ontmoeting met de paus

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Brugse Zot wordt officiële partner van De Warmste Week: “Krachten bundelen”

Brouwerij De Halve Maan slaat dit jaar de handen in elkaar met De Warmste Week. Met het populaire biermerk Brugse Zot en zijn alcoholvrije tegenhanger Sportzot vlammen beide organisaties dit jaar voor het goede doel. Deze jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT zal zoals vorig jaar afsluiten op ’t Zand in Brugge, op een boogscheut van de familiale brouwerij.
The

Lees meer »

Elektrische wagens maken zondagsrijders van ons (en dat is goed nieuws): “Je ziet zelden een Tesla die 160 km per uur rijdt”

“Vroeger flitsten ze me soms met 200 km per uur. Nu rijd ik op het eerste vak, tussen de vrachtwagens, met cruisecontrol op 100 km per uur.” Hans D’Hondt (53) bezit al een tijdje een elektrische wagen, net als steeds meer Belgen. En dat heeft een effect op onze rijstijl, zegt verkeersinstituut Vias. Wat dan weer concrete gevolgen lijkt te

Lees meer »

Boris Johnson doet opvallende bewering in memoires: “Koningin Elizabeth leed aan botkanker in haar laatste jaren”

Gewezen Brits premier Boris Johnson (60) beweert in zijn autobiografie Unleashed, die halverwege deze maand uitkomt, dat koningin Elizabeth in de laatste jaren van haar leven “een vorm van botkanker” had. Die onthulling valt te lezen in een deel van het boek dat maandag is gepubliceerd in de Britse krant Daily Mail. “Artsen waren bezorgd dat ze elk moment wel

Lees meer »

Zes arrestaties na aanslag met kalasjnikovs op Khaled (31), die vermoedelijk zelfs niet het juiste doelwit was

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dat heeft het Brussels parket bevestigd. Die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten

Lees meer »