LIVE OEKRAÏNE. China vraagt om voorwaarden te creëren voor “directe dialoog” tussen Kiev en Moskou – Oekraïne wilde bommenwerper kapen, claimt Rusland

De Chinese president Xi Jinping heeft maandag opgeroepen om “voorwaarden te creëren” voor een “rechtstreekse dialoog” tussen Oekraïne en Moskou. Dat deed hij tijdens een verrassingsbezoek in Peking van de Hongaarse premier Viktor Orban, die eerder ook al Kiev en Moskou bezocht en naar eigen zeggen op “een vredesmissie 3.0″ is. En de Russische autoriteiten zeggen een poging tot kaping te hebben verijdeld van een strategische bommenwerper.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Evenepoel sluit magisch seizoen af met vier Italiaanse ‘oude dames’ en drie duels met Pogacar: “Als hij er eentje kan winnen, zou dat mooi zijn”

“Nog vier keer gas geven”. En dan houdt dubbel olympisch kampioen en wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel (24) zijn waanzinnig knappe seizoen voor bekeken. Wat mogen we in déze fase nog van hem verwachten? Ploegleider Klaas Lodewyck is realistisch-optimistisch. “Oké, Pogacar wordt een factor. Maar op een superdag…”

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Houthi’s vallen Tel Aviv aan met drones – Hulpverlenerspost van Hezbollah in Beiroet onder vuur: zes doden

De Houthi-rebellen uit Jemen hebben naar eigen zeggen opnieuw de Israëlische stad Tel Aviv aangevallen met drones. Eén exemplaar werd onderschept, de andere landde op open terrein. Vorige nacht werd ook een hulpverlenerspost van Hezbollah in Beiroet onder vuur genomen. Er vielen daarbij zes doden. VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn dan weer

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »