LIVE FORMATIE. De Wever (N-VA) staat intern onder druk om staatshervorming te realiseren: “Wij zullen onze mond hierover niet houden”

Na de verkiezingen zijn de formatiegesprekken uit de startblokken geschoten. Volg de onderhandelingen en ander politiek nieuws op de voet via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Dodental door storm Helene in zuidoosten VS richting honderd

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »

“Ze waren vooral ongerust om elkaar”: hoe gaat het nu met Robin Ramaekers en cameraman na brutale aanval?

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed en hebben het ziekenhuis verlaten. Collega Rudi Vranckx deelde

Lees meer »

Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor een boost

In de Kunstacademie Art’Iz in Izegem is het nieuwe keuzevak Studio Recording binnen de afdeling Jazz-Pop-Rock uit de startblokken geschoten. “Het keuzevak trekt niet alleen heel wat nieuwe songwriters aan, maar ook oud-leerlingen nemen de draad weer op”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.
The post Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor

Lees meer »

Robin Ramaekers in Beiroet: “Israëlische grondaanval op Libanon lijkt elk moment te kunnen beginnen”

De Verenigde Staten hebben de positionering van Israëlische troepen waargenomen die suggereert dat een grondaanval op Libanon aanstaande is. Dat vertelde een Amerikaanse functionaris maandag aan persbureau ‘Reuters’. Een ingewijde zegt tegen ‘CBS News’ dat een inval “binnen enkele uren kan plaatsvinden”. Israël heeft formeel niet bevestigd dat er een grondoperatie aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »

Geen plannen om huurprijs feestzaal De Zwaan op te trekken

De meisjesscouts organiseerden voor de laatste keer hun beroemde Roksjesfuif in feestzaal De Zwaan, met als reden de hoge huurkosten. Vzw De Zwaan geeft aan dat de huurkosten de laatste jaren amper gestegen zijn. “Uit de reactie kan je verkeerdelijk afleiden dat de prijzen om de zaal af te huren voor een fuif plots enorm
The post Geen plannen

Lees meer »

“Ze blijft ons verrassen”: trotse ouders op de eerste rij bij eedaflegging van kersverse minister Melissa Depraetere

Melissa Depraetere heeft in het Vlaams parlement de eed afgelegd als minister. Haar ouders beleefden dat bijzondere moment vanop de – figuurlijke – eerste rij. “Ongelooflijk dat we dit nog mogen meemaken”, aldus haar vader Patrick.
The post “Ze blijft ons verrassen”: trotse ouders op de eerste rij bij eedaflegging van kersverse minister Melissa Depraetere appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beer doodt man tijdens paddenstoelen plukken in Slovakije

Een bruine beer heeft in Slovakije een 55-jarige man aangevallen en dodelijk verwond. De man was met iemand anders paddenstoelen aan het plukken in een dorpje in het Tatragebergte, zegt een politiewoordvoerder zaterdag, geciteerd op de website van de Slovaakse krant ‘Sme’.

Lees meer »