Lichaam zuster zonder toestemming opgegraven en in knekelbak gedumpt

Het gerecht onderzoekt een mogelijk geval van lijkschennis in Lokeren. Een overleden zuster zou er opgegraven en elders gedumpt zijn om plaats te maken in het graf.

 

Meer krantenkoppen in België

Verplichting om cash geld te aanvaarden wordt nog vaak met de voeten getreden: “Er zijn veel meer controles nodig”

De wettelijke verplichting dat je overal met cash geld moet kunnen betalen, wordt een half jaar na de invoering met grote regelmaat genegeerd of creatief omzeild. In heel wat restaurants, koffiebars en winkels – maar ook bij sommige overheden – kan je niet langer met cash geld betalen. “De controles moeten omhoog”, reageert Testaankoop.

Lees meer »

Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich

Aan het WK in Zürich stond ook een Oostduinkerkenaar aan de start. Lennert Vanlathem (24) reed mee bij de C1-klasse en werd zowel in de tijdrit als in de wegrit zevende.
The post Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »

Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet terug naar cel

Een 31-jarige man uit Gistel hoopt niet opnieuw naar de cel te moeten. Hij kreeg twee jaar cel met uitstel voor de verkrachting van een minderjarige, maar leefde zijn voorwaarden. Zo moest hij onder meer een cursus volgen, maar kwam niet opdagen. “Ik heb die mail niet gekregen.”
The post Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

Ex-boekhoudster Vives Hogeschool krijgt geen straf nadat ze vier jaar lang facturen vervalste: “Ze was blij dat alles aan het licht kwam”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.
The

Lees meer »

Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

In de Wervikstraat in Geluwe vond vrijdagavond een zware frontale botsing tussen twee personenauto’s plaats. S.B. (43) uit Geluwe kwam met zijn zware Ford Ranger uit de richting Geluwe en kwam ter hoogte van het GC Gilwe in botsing met een Mercedes A-klasse die uit de richting Wervik kwam.
The post Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

Lees meer »

Hier en daar maken wolken plaats voor opklaringen, maar ook buien zijn mogelijk

Woensdagochtend zijn er af en toe lage wolken, maar we zullen ook kunnen genieten van mooie opklaringen in sommige regio’s. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en is er nog kans op een bui. Halverwege de namiddag zal een meer gestructureerde buienlijn uiteindelijk het land bereiken vanuit Nederland en de Noordzee. De maxima variëren

Lees meer »

Roel maakt verkiezingsrap voor papa Marc

In Staden maakte Roel een heuse rapsong ter promotie van de kandidatuur van zijn vader Marc Van Ysacker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roel maakt verkiezingsrap voor papa Marc appeared first on KW.be.

Lees meer »