KIJK. Brad Pitt draait deze maand nog scènes in België voor zijn nieuwe film, maar dit zijn alvast de eerste beelden

Goed nieuws voor de fans van Formule 1. De trailer van de nieuwe film ‘Apex’ is eindelijk gelost. Na de vertragingen door de Hollywoodstakingen, krijgen we nu een eerste glimp van Brad Pitt (60) in de rol van een F1-coureur. 

Meer krantenkoppen in België

Wordt X.M. in beroep toch nog veroordeeld voor ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam?

Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat de 14-jarige Kayleigh uit Asse om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. De vermeende bestuurder X.M. werd in 2023 vrijgesproken. Plots dook er echter een nieuw verhoor op in het dossier, waardoor M. toch nog een celstraf kan oplopen op zijn beroepsproces. “Het strafonderzoek is niet volgens

Lees meer »

“Voor een gemeente van zo’n 6.000 inwoners casht de burgemeester 58.726 euro bruto per jaar”: een overzicht van alle lonen

Ze moeten op 13 oktober eerst verkozen raken, maar de lonen van de Vlaamse burgemeesters liggen vast. En ‘size does matter’, want hoe meer inwoners in hun gemeente of stad, hoe hoger hun wedde. Dus als Bart De Wever het haalt, wordt hij de absolute grootverdiener onder de burgervaders. Hoeveel brengt de Antwerpse sjerp hem op? En wat krijgen zijn

Lees meer »

IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente?

Bijna honderd kinderopvanglocaties in West-Vlaanderen sloten in 2023 de deuren. Ondertussen kwamen er slechts 56 nieuwe initiatieven bij. Vooral het aantal onthaalouders slinkt zienderogen. “Voor een kleinschalige gezinsopvang zijn de uitdagingen groot.”
The post IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plus Dertien Beveren trapt nieuw werkjaar vol enthousiasme af

De start van het nieuwe werkjaar bij Plus Dertien Beveren was een groot succes. Met een prachtige opkomst werd de avond gevuld met vreugde, enthousiasme en heel wat plezier. Iedereen was blij om na de zomer terug samen te komen en er een onvergetelijke avond van te maken. “Dit jaar mogen we met trots melden
The post Plus Dertien

Lees meer »

Vlaamse regering verstrengt schenkregels vanaf 2026. Hoe kan je nog belastingvrij schenken? “Op deze manier ben je geen belastingen verschuldigd”

Op 1 januari 2026 verstrengen de regels voor wie belastingvrij geld wil schenken via een bankgift, bijvoorbeeld aan kinderen, kleinkinderen of andere geliefden. Waarmee moet je rekening houden om achteraf niet door de fiscus alsnog de rekening te krijgen? Professor erfrecht Bart Chiau (UGent) legt haarfijn uit hoe je nog ruim een jaar belastingvrij kunt schenken.

Lees meer »

Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner thuis is: “Rookmelders zijn echt belangrijk”

De brandweer van Torhout lanceert een vernieuwde oproep om rookmelders in huizen te hangen. Dat nadat in een woning ’s middags een keukenbrand ontstond, terwijl de bewoner thuis was, maar de brand zelf niet opmerkte. “Rookmelders kunnen in elke situatie, en zeker in deze, een verschil maken”, zegt brandweerluitenant Alain Crombez.
The post Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner

Lees meer »

Marc Degryse is vol lof over interim-coach David Hubert: “Hij toont dat hij een goede assistent zou zijn van de nieuwe hoofdcoach”

Net als onze chef voetbal Niels Poissonnier vindt ook Marc Degryse dat David Hubert, de interim-coach van Anderlecht, een goede indruk nalaat. “Op Dender kan ik hem weinig verwijten. Hij zegt waarop het staat, en toont geen signalen van stress of onzekerheid.” Ook over de veelbesproken Antwerpse derby en het gelijkspel van Club Brugge op Charleroi kwam de analist terug.

Lees meer »

Metaal op Maat groeit van eenmanszaak tot KMO

Onlangs kon Johnny Declercq samen met zijn medewerkers, klanten en vrienden, het 30-jarig bestaan vieren van zijn bedrijf ‘Metaal op Maat’. Het verhaal van het bedrijf begon toen Johnny na zijn opleiding garagist, niet echt gemotiveerd was om aan de slag te gaan. “Ik dacht dat ‘aan den dop’ zitten ook wel zou gaan, maar dat was buiten mijn ouders

Lees meer »

NMBS blijft bij uitstel van extra treinaanbod

Vervoermaatschappij NMBS heeft vrijdag opnieuw beslist om een belangrijke uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen. Dat gebeurt nadat uittredend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) die beslissing vorige maand heeft vernietigd.

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »