Kersvers Kamerlid Kjell Vander Elst (Open VLD) krijgt pijl in zijn voorhoofd tijdens wipschieting: “Nu moet ik de eed afleggen met een grote pleister”

In Leefdaal, een deelgemeente van Bertem, is pasverkozen federaal parlementslid Kjell Vander Elst (Open VLD) afgelopen weekend lichtgewond geraakt toen hij een pijl in zijn voorhoofd kreeg. Het ongeluk gebeurde tijdens de koningsschieting, dat is het hoogtepunt van een eeuwenoude traditie in het dorp, ‘de Jefkes’. 

Meer krantenkoppen in België

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »

Rijbewijs vernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet dat proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Uitslaande brand in residentie White Princess in Koksijde: “Getroffen appartement tijdelijk onbewoonbaar”

Zondagmorgen om 3 uur woedde er brand in een appartement op de eerste verdieping van residentie White Princess langs de Koninklijke Baan in Koksijde. Volgens de eerste berichten van de brandweer ging het om een uitslaande brand. Er woont een zeventiental mensen in het gebouw, er was ook sprake van evacuatie van enkele bewoners.
The post Uitslaande brand in

Lees meer »

Chiro Nele en Chiro Tijl organiseren voor vierde keer zomerbar

Voor de start van het werkjaar sloegen Chiro Nele en Chiro Tijl de handen in elkaar voor de jaarlijkse zomerbar, een namiddag die begon onder een stralende zon en met een heleboel blije, rondhuppelende kindjes op de kindernamiddag.
The post Chiro Nele en Chiro Tijl organiseren voor vierde keer zomerbar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaartclub De Gemeentehuisvrienden huldigt kampioenen

Kaartclub De Gemeentehuisvrienden heeft zijn kampioenen van het voorbije seizoen gehuldigd. Voor het tweede jaar op rij gebeurde dat tijdens een gezellig feestje in brasserie-tearoom Driekoningen aan de Aartrijkestraat in Torhout. Na een boeiende strijd werd bij de dames Greta Spanhove kampioen en bij de heren Daniël Deklerck. Ze werden door de medekaarters gefeliciteerd en
The post Kaartclub De

Lees meer »

Hier en daar maken wolken plaats voor opklaringen, maar ook buien zijn mogelijk

Woensdagochtend zijn er af en toe lage wolken, maar we zullen ook kunnen genieten van mooie opklaringen in sommige regio’s. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en is er nog kans op een bui. Halverwege de namiddag zal een meer gestructureerde buienlijn uiteindelijk het land bereiken vanuit Nederland en de Noordzee. De maxima variëren

Lees meer »

Herinrichting natuurgebied Elerweerd in Dilsen-Stokkem komt in stroomversnelling

In Dilsen-Stokken zijn de werken voor de herinrichting van het toekomstig natuurgebied Elerweerd volop aan de gang. Dat natuurgebied van 170 hectare moet er in de toekomst voor zorgen dat de Maas meer ruimte krijgt. Zo wordt het overstromingsgevaar beperkt. Op dit moment is een gespecialiseerd bedrijf bezig met het verplaatsen van vulzand om het natuurgebied verder op te vullen.

Lees meer »

Nog nooit zag Vlaamse regering er zo vrouwelijk uit: Demir (N-VA) minister van Onderwijs, Caroline Gennez (Vooruit) krijgt Welzijn

Nu de op een na langste Vlaamse formatie eropzit en de drie coalitiepartners hun casting bekend hebben gemaakt, wordt duidelijk hoe de volgende Vlaamse regering eruit zal zien. Opvallend: zes van de negen ministers zijn vrouwen. Voor het eerst zijn er dus meer vrouwen dan mannen in de Vlaamse regering. Hieronder een overzicht van alle ministers.

Lees meer »