Juni was wereldwijd nog nooit zo warm én gevaarlijk drempel wordt al jaar lang overschreden: “Klimaatrampen van nu zijn klein bier tegenover wat ons dan te wachten staat”

Afgelopen juni was mondiaal gezien de warmste junimaand ooit gemeten. Sterker nog: wetenschappers stellen al twaalf maanden op rij vast dat de drempel van 1,5 graden Celsius opwarming bereikt of overschreden wordt.

 

Meer krantenkoppen in België

Dertiger vraagt na half jaar in cel vrijspraak voor verkrachting in toiletten van café in Dadizele: “Het gebeurde met toestemming”

“Hij heeft me kapot gemaakt en draait dan nog de rollen om. Dat maakt me boos. Het is gewoon vies.” Een pas 18-jarige jongeman maakte op de correctionele rechtbank van Kortrijk heel duidelijk wat hij vond van wat er op 31 maart 2024 in de toiletten van een café in Dadizele is gebeurd. Een 32-jarige man uit Wervik riskeert vier

Lees meer »

Danny Geldof staat al decennialang op de planken: “De stress gaat weg eens ik mijn eerste zin zeg”

Dertig jaar speelde Danny Geldof in de Ieperse Revue. ‘Tjeppen de Stotteraore’ werd het typetje waarmee hij nog steeds aangesproken wordt in de straten van Ieper. Nu staat hij op de planken met Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. “Volkstoneel speel je zoals je thuis spreekt in de keuken”, vertelt Danny.
The post Danny Geldof staat al decennialang op de

Lees meer »

Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven”

Lijsttrekker van Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont werd slachtoffer van ernstig vandalisme aan haar affiches in Otegem. Ze diende een klacht in bij de politie.
The post Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Enerzijds is de moord op de steenrijke zakenman Marcel van Hout zonneklaar, anderzijds een volstrekt raadsel

De moord op de Nederlandse steenrijke zakenman Marcel van Hout is enerzijds zonneklaar, anderzijds een volstrekt raadsel: klusjesman Roger Cleeren (54) is de schutter, Jouhara Aboubouch (52) de vermeende feeks die alles orkestreerde en zijn hoofd zot maakte, maar die dat in alle talen ontkent. En zo kan het Limburgse assisenproces over de Villamoord de komende twee weken nog alle

Lees meer »

Tim Verheyden over Alva Ishii, AI-huisartiest NTGent: “We weten niet wat AI op creatief vlak gaat brengen, dus we kunnen het beter omarmen”

Alva Ishii is gestart als huisartiest van NTGent. Maar Alva bestaat niet echt, het is een figuur gecreëerd via artificiële intelligentie. NTGent wil zo het debat rond AI uit de theoretische hoek halen en bekijken wat in de praktijk mogelijk is. Een prikkelend idee, vindt Tim Verheyden, expert digitale media bij VRT NWS. "We weten niet wat AI gaat brengen

Lees meer »