Jeugdbeweging bouwt vikingdorp op kampplaats: “Enorm geapprecieerd door de leden”

De KSA Leiezonen uit Kuurne hebben een heus Vikingdorp gebouwd op hun kampplaats in Durbuy. Elk jaar maakt de jeugdbeweging er een erezaak van om hun kampplek om te bouwen volgens een bepaald thema. “Het wordt enorm geapprecieerd door de leden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge

Cercle Brugge begint om 18.45 uur aan zijn avontuur in de Conference League met een duel op Jan Breydel. Tegenstander is het Zwitserse Sankt Gallen. Het bezoekersvak is met 1.500 plaatsen uitverkocht.
The post Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veiligheidsraad steunt in Israël tot persona non grata verklaard VN-hoofd – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

JOOW trekt met veel jong talent naar de verkiezingen in Lendelede

JOOW trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met 11 kandidaten. De nog maar recent gestichte partij moest de klus klaren in enkele weken. “En dat was uiteraard niet eenvoudig”, zegt lijsttrekker Jeroen Vandewaetere. “Maar ondanks alles hebben we veel jongeren kunnen motiveren om met ons mee te doen.” Toen Vicky Devreese uit N-VA+Trots stapte (omdat ze onvoldoende betrokken werd bij de werking)

Lees meer »

Kinderafdeling van AZ Vesalius in Tongeren krijgt kleurrijke opfrisbeurt: Mascotte Staf de giraf en zijn vrienden stellen kinderen gerust

De kinderafdeling van het ziekenhuis AZ Vesalius in Tongeren heeft een kleurrijke opfrisbeurt gekregen. Op de muren kom je er voortaan kleurrijke schilderingen tegen van mascotte Staf de giraf en zijn vrienden uit de savanne. Ook in de inkomhal van het ziekenhuis heten de figuren de kinderen welkom. De tekeningen zijn tot stand gekomen dankzij de financiële steun van de

Lees meer »

Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor: “Serruys weer volwaardig ziekenhuis”

Vooruit Plus stelt enkele toekomstpunten voor die in het sociaal beleid van Oostende een verschil kunnen maken. Belangrijkste uitgangspunt: meer mensen moeten én de juiste hulp én een betaalbaarder leven krijgen. Opvallend is dat de partij van de campus Serruys van het AZ Oostende weer een volwaardig ziekenhuis wil maken.
The post Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor:

Lees meer »

Dit staat er in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord

Honderdenelf dagen na de verkiezingen van 9 juni is er een nachtelijk compromis bereikt voor een Vlaams regeerakkoord tussen N-VA, CD&V en Vooruit. Maar wat staat er allemaal in? En wat niet, of niet met zoveel woorden? Een overzicht.

Lees meer »