Japan en Filipijnen sluiten defensieovereenkomst om Chinese invloed in te dijken

In de Filipijnse hoofdstad Manila hebben Japan en de Filipijnen een nieuw militair akkoord gesloten. De overeenkomst is een primeur: voor het eerst sluit Japan een defensiedeal met een ander Aziatisch land. Met de nieuwe defensieovereenkomst willen Japan en de Filipijnen een antwoord bieden op de toenemende Chinese agressie in de regio. 

Meer krantenkoppen in België

Angulo waant zich Neymar, Van Bommel zweept de Bosuil op en blunderende doelmannen: alle highlights van speeldag 9

Hét moment van deze speeldag in de Jupiler Pro League: uiteraard de stopgezette derby tussen Antwerp en Beerschot. Een nieuw dieptepunt voor de Ratten, maar bij de Great Old kon de pret niet op. Ex-trainer Mark van Bommel, die interesse geniet van Anderlecht, zweepte de Bosuil zelfs even op. Paars-wit van zijn kant kon opnieuw niet winnen, maar Angulo en

Lees meer »

Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld

In boekhandel Corman in Oostende stelde curator Björn Van Poucke van All About Things de catalogus ‘The Crystal Ship – Streetart in Ostend’ voor. Een bundeling van de voorbije acht edities van het Oostendse streetartfestival.
The post Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zat 75% van de Belgische WK-ploeg op twee ronden van het einde al in de bus? “Waren niet helemaal attent op dát moment”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.”

Lees meer »

Filmvertoning Vis! van boot tot bord vrijdag in Scharpoord

Vrijdag 4 oktober vindt in Cultureel Centrum Scharpoord de eerste publieke vertoning plaats van Vis!. Deze documentaire toont de evolutie van de visserij, handel en verwerking tot een moderne sector. De film ontstond naar een idee en in een regio van Maarten du Bois en bevat onder meer beelden van oud-visser Pedro Rappé.
The post Filmvertoning Vis! van boot

Lees meer »

Charlotte Casiraghi, dochter van Caroline van Monaco, praat voor het eerst sinds haar scheiding: “Ik wil af van ‘koninklijke’ status”

“Ik begrijp niet waarom mijn privéleven iemand zou moeten interesseren.” Voor het eerst sinds haar huwelijk strandde, praat Charlotte Casiraghi (38) over haar leven. Als kind vond de dochter van prinses Caroline van Monaco (67) haar achtergrond al moeilijk om dragen, en ook vandaag wil ze vooral vrij zijn, weg van het etiket van royal, weet ‘Story’. Over haar woelige

Lees meer »

Sociaal Fonds schenkt 42.000 aan Oostendse verenigingen

Het Sociaal Fonds van de Burgemeester overhandigde 42.000 euro aan verschillende jeugd-, sociale en andere verenigingen. Het ging om de opbrengst van het jaarlijkse ontbijt, dat zondagmorgen werd gehouden in Kursaal Oostende.
The post Sociaal Fonds schenkt 42.000 aan Oostendse verenigingen appeared first on KW.be.

Lees meer »