Is Rock Werchter zijn headlinerprobleem aan het oplossen?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Ex-leraar De Parel verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden, man werd nog genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Lees meer »

Conner Rousseau overenthousiast over nieuwe Vlaamse ploeg: “Deze regering is beter en socialer”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Vernieuwing Dorpsstraat dringt zich op

In Ettelgem staat er de komende jaren een Aquafinproject op de planning. De werken zullen ten vroegste in 2026 van start gaan. De bewoners zullen hierover de komende maanden geconsulteerd worden.
The post Vernieuwing Dorpsstraat dringt zich op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu woonwagenterrein in Sint-Truiden wordt vernieuwd: hoe is het gesteld met woonwagenterreinen in Limburg?

Vorig jaar is beslist dat gemeenten geen subsidies meer ontvangen van de Vlaamse overheid voor de bouw en het onderhoud van woonwagenterreinen. De stad Sint-Truiden maakt nu als een van de laatste gemeenten gebruik van subsidies om het woonwagenterrein te onderhouden. Sociale organisatie SAAMO pleit voor een herinvoering van de subsidies en ook voor een wettelijk kader om woonwagens ook

Lees meer »

Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur

CD&V vaardigt huidig ministers Hilde Crevits en Jo Brouns af in de nieuwe Vlaamse regering. Dat bevestigt een goede bron aan Belga. Brouns combineert Landbouw en Omgeving, Crevits blijft viceminister-president en combineert dat voortaan met de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Integratie en Inburgering en Samenleving.
The post Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur appeared

Lees meer »

Conner Rousseau na het Vlaamse regeerakkoord: “Dat incident met Annick De Ridder vond ik kei-ambetant, maar we gaan binnenkort iets drinken”

Historisch. Zo noemt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het Vlaamse regeerakkoord. “Wacht maar tot je ziet waar we allemaal geld in pompen.” Maar of de sfeer goed zit? Voor de Vlaamse regering goed en wel begonnen is, joeg hij N-VA al met enkele pittige uitspraken de gordijnen in. “Ik vond dat kei-ambetant. Ik heb meteen naar Annick De Ridder gebeld. We gaan

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

An Swartenbroekx geniet van mini-’De Kampioenen’-reünie tijdens boekvoorstelling: “VRT, ik heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »