Inwoner van Kiev filmt moment waarop raket inslaat op kinderziekenhuis

Rusland heeft maandagvoormiddag een grootschalige luchtaanval uitgevoerd op verschillende Oekraïense steden. Minstens 29 burgers zijn daarbij gedood. In de hoofdstad Kiev trof het bombardement onder andere een kinderziekenhuis. Bekijk de ravage in bovenstaande video en volg alle updates in de liveblog.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse provincie overweegt wolf te laten neerschieten en vraagt om bossen te vermijden met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Israëlische drone viseert rijdende wagen: twee Hezbollah-leden gedood

Bij een Israëlische droneaanval op Libanon zijn twee Hezbollah-leden gedood. Dat meldt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het gaat om Abbas Hijazi en Abbas Salami. De drone viseerde vorige nacht hun rijdende wagen nabij het dorp Meiss Ej Jabal, aan de grens met Israël. Een motor naderde het voertuig en werd ook aangevallen. Lees hier de ontwikkelingen van de afgelopen dagen

Lees meer »

Nessim Ben Driss (46), uitbater Marahba, wordt waarnemend burgemeester van Moorslede: “Een eer om het te mogen doen”

Omdat Ward Vergote (Visie) als burgemeester vanaf begin augustus wordt geschorst voor vijf maanden, is schepen en partijgenoot Nessim Ben Driss vanaf donderdag 1 augustus waarnemend burgemeester van Moorslede. Voor een periode van vier maanden. Begin december volgt de installatie van de nieuwe gemeenteraad. “Het is een eer om het te mogen doen”, zegt Nessim. “Ik ga proberen goed te

Lees meer »

Oud-kolonel Housen na Israëlische aanval op Beiroet: “Mijn grote vrees is dat aantal raketten wél door raketschild raken en op Tel Aviv of Jeruzalem zullen vallen”

Israël voerde een luchtaanval uit op de Libanese hoofdstad Beiroet, als reactie op de aanval van Hezbollah op een voetbalveld in de door Israël bezette Golanhoogten. Het doelwit was Fuad Shukr, de nummer twee van de terreurorganisatie. “Hezbollah kan niet anders dan terugslaan”, analyseert oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »