INTERVIEW. Waarom Eva De Bleeker toch voorzitter van Open Vld wil worden: “De partij mist geloofwaardigheid”

Eva De Bleeker (49) is de vierde kandidaat voorzitter van Open Vld. De gewezen staatssecretaris van begroting en consumentenbescherming windt er geen doekjes om: de generatie die de partij onder de tien procent heeft laten zakken, heeft gefaald. “Er is een tijdperk afgesloten, we moeten vernieuwen en verjongen.” 

Meer krantenkoppen in België

Wolf Fencing Team van Natuurpunt heeft al 150 omheiningen wolfwerend gemaakt in risicogebied, maar “tempo moet omhoog”

Het Wolf Fencing Team Belgium, dat veehouders bijstaat met raad en daad bij het wolfwerend maken van hun omheiningen, heeft zelf 150 omheiningen onder handen genomen sinds de oprichting van het team in 2019. In totaal pasten zo’n 600 veehouders hun omheiningen aan, ze kregen daarvoor subsidies van Vlaanderen. Internationaal scoren we daarmee goed, maar het is nog steeds maar

Lees meer »

Lijsttrekker Leen Warreyn maakt sterke beurt tijdens Unizo-debat

In aanwezigheid van tachtig geïnteresseerden heeft Unizo Alveringem in gemeenschapszaal de Kwelle een verkiezingsdebat georganiseerd. Burgemeester Liefooghe en oud-burgemeester Marc Wackenier stonden na lange tijd opnieuw tegenover elkaar. Het debat was pittig maar beschaafd.
The post Lijsttrekker Leen Warreyn maakt sterke beurt tijdens Unizo-debat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het mannentennis gaat een moeilijke tijd tegemoet

Het Wereldantidopingagentschap (Wada) gaat in beroep tegen de vrijspraak voor Jannik Sinner in een dopingzaak. Dat het nummer 1 van de wereld mogelijk tot twee jaar aan de kant moet, is niet alleen slecht nieuws voor de speler zelf, maar evenzeer voor een sport die weldra zonder zijn grootste sterren verder moet.

Lees meer »

Paul (64) bekocht stomme val met fiets bijna met z’n leven: “999 van de 1.000 keer gaat zoiets goed, maar bij mij niet”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankte vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan Rode Ster Belgrado (4-0).

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er stonden heel wat straffe renners aan de start op het WK… Maar eentje bleek nog net iets straffer…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen-districtsraadslid en kandidaat Guido Staes (59) uit Ekeren plots overleden: “Zou 60 worden op verkiezingsdag”

In Ekeren is districtsraadslid voor Groen Guido Staes plots overleden. Dat laat zijn partijbestuur weten. Staes zou op de verkiezingsdag op 13 oktober 60 jaar worden en hij staat op de 2e plaats op de districtslijst van Groen in Ekeren. "We overleggen nu met de familie of zijn verkiezingsaffiches kunnen blijven hangen", zegt lijsttrekker Fabienne Toussein.

Lees meer »

Conny Van Exem wint prijs Destrooper

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot. Daarnaast werd ook gestreden om de prijs Destrooper. Conny Van Exem van schuttersgilde Ieper Willem Tell schoot hierin de meeste punten bijeen. Ze kreeg als beloning een pakket koekjes van Jules Destrooper. Ze ging met plezier
The post Conny Van

Lees meer »

Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun ouders echt willen”

Er komt een nieuw speelplein aan de Bamburgstraat, maar hoe moet dat eruitzien? Die vraag stond centraal tijdens een bijzonder participatiemoment. Onder leiding van de participatieambtenaar en de jeugddienst kregen buurtbewoners de kans om mee te denken over het ontwerp van het speelpleintje.
The post Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun

Lees meer »

Fenomenale Pogacar brengt aanval van 100 kilometer tot een goed eind en schrijft wielergeschiedenis, Evenepoel eindigt vijfde

Superlatieven schieten tekort. Een fenomenale Tadej Pogacar (26) heeft zich na een geweldig nummertje tot wereldkampioen gekroond. Op 100 kilometer van de finish gooide de Sloveen een bommetje op de Bergstrasse en Remco Evenepoel en co zagen hem niet meer terug. Ben O’Connor en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde. Evenepoel bolde als vijfde over de streep.

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »