In dit Franse stadje stemden ze massaal voor extreemrechts: “Onze stem wordt alweer opzijgeschoven. En dan vragen ze zich af waarom we in colère zijn”

In Bruay-la-Buissière hadden ze geen tweede ronde nodig. Hier stemt meer dan twee derde uiterst rechts. Maar het was wél die tweede ronde die het Rassemblement National in veel delen van Frankrijk de wind uit de zeilen haalde. “We zijn bestolen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Jo De Meyere stopt noodgedwongen met acteren: “Ik hoop stiekem dat ik een hartinfarctje krijg en dat het gedaan is”

“Het doet pijn, maar ik heb er vrede mee.” Jo De Meyere (85) speelde in de loop van zijn carrière maar liefst 152 rollen, maar stopt met acteren. Noodgedwongen, want zijn gezondheid begon hem steeds meer parten te spelen. “De voortdurende pijn dwingt me tot dit besluit”, vertelt Jo in zijn afscheidsinterview met ‘Primo’. Hij kijkt terug op de weg

Lees meer »

Opnieuw Kühnengroet door supporter van Club Brugge: ‘Dader kreeg eerder dit jaar al stadionverbod als lid van North Fanatics 2013’

Club Brugge won woensdag in de Champions League met 0-1 van Sturm Graz. Op sociale media doken woensdagavond beelden op van Clubsupporters die de Kühnengroet brachten.
The post Opnieuw Kühnengroet door supporter van Club Brugge: ‘Dader kreeg eerder dit jaar al stadionverbod als lid van North Fanatics 2013’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Belgen uit Libanon zijn terug thuis

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

Onze man in de VS: “Precies één maand voor presidentsverkiezingen is het duidelijk dat 5 november een nagelbijter wordt”

Met president Joe Biden als kandidaat leken de Democraten tot midden juli op een zekere nederlaag af te stevenen. Ze wisten dat tij te keren met vicepresident Kamala Harris als kandidaat. Maar hoewel zij een goede kans maakt om haar verblijf in het Witte Huis met vier jaar te mogen verlengen, is ze volgens alle verkiezingspeilingen nog steeds verwikkeld in

Lees meer »