Hoe een schipbreuk leidde tot bijna drie jaar van hel en horror, zonder zicht op beterschap

Tientallen bootvluchtelingen uit Sri Lanka die in 2021 zijn gestrand op een tropisch eilandje in de Indische Oceaan, proberen de plek uit alle macht te verlaten. “Dit de hel en onze situatie is uitzichtloos”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Proces tegen Axel Daeseleire voorlopig afgewend

Zoals het er nu naar uitziet, ontsnapt Axel Daeseleire (56) aan een proces wegens een nooit uitgezonden interview met een zwakbegaafde kinderverkrachter. De raadkamer in Gent stelde vrijdag de bekende tv-maker en alle zes andere verdachten buiten vervolging. Toch is een proces nog niet helemaal van de baan. Het parket en de burgerlijke partij hebben nog veertien dagen om beroep

Lees meer »

Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar aanleiding van de tiendaagse Geestelijke Gezondheidszorg

De tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidzorg, die nog loopt donderdag 10 oktober, gaat niet onopgemerkt voorbij in zorgboerderij De Stege in Desselgem. “Heel wat jongeren hebben nood aan extra ondersteuning”, stelt Nathalie Sinnesael, “en dat willen we aan een ruimer publiek duidelijk maken via allerlei activiteiten”.
The post Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar

Lees meer »

Nieuwe horrorfilm ‘Terrifier 3′ zo schokkend dat kijkers braken en paniekaanvallen krijgen: “Negen bezoekers liepen na eerste scène al weg”

De afgelopen jaren hebben de twee ‘Terrifier’-films zich bewezen als de meest bloederige films in de bioscoop. ‘Terrifier 2′ zorgde in 2022 zelfs voor zoveel schrik dat bioscoopbezoekers flauwvielen of ziek naar buiten renden. Het leek een onmogelijke opgave voor ‘Terrifier 3′ om dat te overtreffen, maar de makers bewijzen het tegendeel. “Al in de eerste tien minuten gingen negen

Lees meer »

JOOW trekt met veel jong talent naar de verkiezingen in Lendelede

JOOW trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met 11 kandidaten. De nog maar recent gestichte partij moest de klus klaren in enkele weken. “En dat was uiteraard niet eenvoudig”, zegt lijsttrekker Jeroen Vandewaetere. “Maar ondanks alles hebben we veel jongeren kunnen motiveren om met ons mee te doen.” Toen Vicky Devreese uit N-VA+Trots stapte (omdat ze onvoldoende betrokken werd bij de werking)

Lees meer »

Bijna één op drie arbeiders heeft risico op burn-out

Bijna een op de drie Belgische arbeiders (32,9 procent) bevindt zich in de risicozone van een burn-out. Bij de Belgische bedienden is dat een op de vier (25,5 procent). Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Securex en professor arbeidspsychologie Hans De Witte (KULeuven). Het zijn vooral dertigers en jonge vijftigers die een groter risico lopen.

Lees meer »

Kaleb Hundura (Bissegem B) tegenover ex-ploeg Menen: “Zal ongetwijfeld een blij weerzien zijn”

De Bissegemse B-ploeg scheert dit seizoen geen hoge toppen. De blauw-witten van T1 Gregory Bauwens moeten het voorlopig met één schamel punt stellen. Zondag maakt Bissegem B de korte verplaatsing naar Menen, de ex-ploeg van Kaleb Hundura. “Ik heb mijn overstap naar Bissegem nog niet beklaagd.”
The post Kaleb Hundura (Bissegem B) tegenover ex-ploeg Menen: “Zal ongetwijfeld een blij

Lees meer »

‘Verbinden op school’ is initiatief van Beweging.net: 36 actiepunten tegen pesten

Pesten is van alle tijden, weet ook de Wevelgemse afdeling van Beweging.net. Uit gesprekken met ondersteuners leerden de leden dat ‘verbinding’ het centrale punt is. Ze werkten daarop 36 actiepunten uit waar in een schoolse context rond verbinding gewerkt kan worden.
The post ‘Verbinden op school’ is initiatief van Beweging.net: 36 actiepunten tegen pesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer, ook in Sportpaleis zingt hij aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »