HLN TRANSFERLIVE. KV Mechelen doet nieuwe miljoenentransfer – Transfer van Rode Duivel Theate naar Saoedi-Arabië afgesprongen

De transfermolen draait op volle toeren. Rode Duivel Arthur Theate trekt niet naar het Saoedische Al-Ittihad ondanks een aankondiging van een princiepsakkoord tot 2027. En wat met Gustav Nilsson? Verhuist de spits van Union naar Club Brugge? In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon”

Dit weekend vierde maatwerkbedrijf Werkplus zijn 25-jarig bestaan. De sociale werkplaats groeide de voorbije decennia uit tot een vast begrip in de regio, en focust zich onder meer op fietsherstel, groenonderhoud, strijk-en poetshulp en een klusdienst.
The post Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Johnny Deryckere en Dany Couvreur volgden derby Dudzele – Westkapelle: “Dit seizoen wordt heel moeilijk”

Trainer Sören Maenhout (VK Dudzele) had zijn kern vroeg samengeroepen, want de recente 1 op 12 noopte hem tot extra maatregelen. Toen de opwarming startte, kwamen Johnny Deryckere, voormalig voorzitter, en Dany Couvreur, ex-trainer, de gezellige kantine langs de Herenweg binnen. We hadden afgesproken voor een interview met de twee sterkhouders die nog steeds, ondanks respect voor de opvolgers, zwaar

Lees meer »

Roel maakt verkiezingsrap voor papa Marc

In Staden maakte Roel een heuse rapsong ter promotie van de kandidatuur van zijn vader Marc Van Ysacker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roel maakt verkiezingsrap voor papa Marc appeared first on KW.be.

Lees meer »

(Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!”

“Ze willen hun naam gezuiverd zien!” Oud-schepen Kurt Beirens en schepen Marleen Schillewaert-Vercruyce van De Haan blijven ontkennen dat ze de e-mailaccount van toenmalig bestuurssecretaris Valerie Van den Broucke hebben gehacked.
The post (Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

“Eigenaars willen dezelfde zorg voor hun dieren als voor zichzelf”: waarom verzekering voor huisdieren populairder wordt  

Een viervoeter thuis is leuk, maar het brengt ook heel wat kosten met zich mee. En die worden vaak onderschat. "Mensen betalen bij de dokter enkel remgeld bijvoorbeeld en dat is niet het geval bij dieren", vertelde Joke Hoeyberghs van Figo Pet, een huisdierenverzekeraar, bij ‘WinWin’ naar aanleiding van Werelddierendag gisteren. Met een verzekering kan je je indekken tegen onverwachte

Lees meer »

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, de bermen en de grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen.
The post Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen Sinutab of Fucidine meer zonder voorschrift: FAGG scherpt regels aan

Geneesmiddelen op basis van de actieve bestanddelen (pseudo)-efedrine en fusidinezuur zijn vanaf 1 november enkel nog te verkrijgen met een voorschrift. Dat meldt het Federaal agentschap voor Geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG). Het gaat onder meer om middelen als Sinutab en Fucidine. Ze kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, zoals antibioticaresistentie, hartritmestoornissen of een beroerte.

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke neemt sterretjesweide in gebruik: “Stilgeboorte is een ingrijpende gebeurtenis”

November staat voor de deur. Dan nemen we met zijn allen de tijd om onze overleden familie en vrienden te herdenken. Op vrijdag 4 oktober nam het gemeentebestuur van Middelkerke de sterretjesweide in gebruik. Deze stilteplaats bevindt zich naast het urneveld op de Middelkerkse begraafplaats en biedt ouders een plek om hun stilgeboren kind te herdenken. Het serene kunstwerk van

Lees meer »

Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge

In de Residentie Ten Eeckhoute op de Garenmarkt in Brugge werd zaterdag de 100ste verjaardag gevierd van Cornelis Labeur. Hij werd op 28 september 1924 geboren in Sint-Agatha Berchem. Hij is van Nederlandse afkomst. Zijn hele familie Labeur woont in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.
The post Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »