Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Rijbewijs vernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet dat proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet veilig geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Eindhoven. Ze konden vandaag terugkeren naar huis vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanuit Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in shock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

“Het had erger kunnen zijn. Er is tenslotte niemand gestorven”: burgemeester van Mazan duikt onder na controversiële uitspraken over verkrachtingszaak

Tijdens het verkrachtingsproces in Avignon komen de schijnwerpers niet alleen op de 51 mannen te staan, die ervan beschuldigd worden Gisèle Pelicot te hebben verkracht, maar ook de burgemeester van Mazan moet meer dan hem lief is voor het voetlicht treden. Zijn uitlatingen tijdens een interview met de Britse openbare zender ‘BBC’ zijn zodanig in het verkeerde keelgat geschoten dat

Lees meer »

Samyn Wonen Art Community viert kunst

Samyn Wonen in de Noordlaan 28 introduceert Samyn Wonen Art Community, een groep Roeselaarse kunstliefhebbers die regelmatig samenkomt om hedendaagse kunst te vieren. De lancering gebeurt met een expositie van Kunstwerkplaats De Zandberg uit Harelbeke dat een platform biedt aan kunstenaars met een verstandelijke beperking. Een maand lang zal in de showroom van interieurzaak Samyn
The post Samyn Wonen

Lees meer »

“Ik heb nog altijd niet het gevoel dat ik volwassen ben”: toch is Rob Vanoudenhoven (56) intussen een trotse grootvader

“Carrièregewijs had ik dat programma misschien toch moeten doen.” Rob Vanoudenhoven (56), de ooit superpopulaire presentator van kijkcijferkanonnen als ‘De XII werken van Vanoudenhoven’ en ‘Via Vanoudenhoven’, is tegenwoordig publieksopwarmer én kunstenaar. Daarnaast is hij ook een liefdevolle partner van de Amerikaanse Angela én een toegewijde grootvader, vertelt hij in ‘Primo’. “Een geweldig gevoel, amper te omschrijven. Toch boezemt het

Lees meer »

Pogacar rijdt op eerste beklimming van de San Luca meteen een gaatje bijeen, Evenepoel is niet mee

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond na aanval in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers loopt breuken in gezicht op

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Olympisch marathonloper Koen Naert waagt zijn kans in de politiek: “De komende twee jaar blijf ik in de eerste plaats topsporter”

Hij is fan van Hilde Crevits en Carl Devos. Hij gruwt van alcohol en McDonald’s. Zijn levensmissie is zorgen voor anderen. Zes jaar geleden was hij de snelste Europeaan op de heilige afstand: de marathon. Vandaag wil hij de politiek in. Sire, er bestaan nog échte CD&V’ers. Meet Koen Naert, de olympiër die naar de gemeenteraad van Oostkamp wil.

Lees meer »