Helft vastgestelde inbreuken op bouwplaatsen gelinkt aan risico op vallen van hoogte

Ongeveer de helft van de inbreuken op bouwplaatsen die tijdens een grootschalige actie van de arbeidsinspectie werden vastgesteld, heeft betrekking op het risico op vallen van hoogte. Dat meldt de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg maandag. Vallen van hoogte is de voornaamste oorzaak van de meest ernstige arbeidsongevallen, namelijk dodelijke ongevallen en ongevallen met een blijvend letsel tot gevolg.

 

Meer krantenkoppen in België

De nieuwe Vlaamse ministers zijn nog niet aan de nieuwe patatjes

Voilà, we hebben een nieuwe Vlaamse regering. 113 dagen na de verkiezing van 9 juni kunnen straks de nieuwe Vlaamse excellenties de eed afleggen in het Vlaamse parlement. Een nieuwe Vlaamse regering die met minister-president Matthias Diependaele en vier andere ministerposten erg N-VA kleurt. De twee andere regeringspartijen CD&V en Vooruit krijgen elk twee ministerposten. De namen zijn ondertussen genoegzaam

Lees meer »

Paul en Greta vieren gouden bruiloft

Op vrijdag 20 september vierden Paul Listhaeghe en Greta Deriemaecker hun 50e huwelijksverjaardag. Het koppel met een gouden randje huwde op 20 september 1974 in Ruiselede. Paul en Greta vierden hun gouden bruiloft in het gemeentehuis in het gezelschap van familie en vrienden. (MM/foto MM)
The post Paul en Greta vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Celstraf met uitstel voor jongeman die zombiedrug flakka in slip verstopte

Een 23-jarige jongeman uit Diksmuide heeft acht maanden cel met uitstel gekregen voor het bezit van drie gram flakka, de bekende ‘zombiedrug’. De politie kon hem betrappen na een hinderlaag. Hij bleek de drugs in zijn slip verborgen te hebben en wou het aan zijn broer geven.
The post Celstraf met uitstel voor jongeman die zombiedrug flakka in slip

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »

WHO waarschuwt voor marburgvirus in Rwanda: hoe gevaarlijk is het? En lopen we in België risico?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor het marburgvirus. Het virus, dat een neefje is van het al even gevreesde ebolavirus, zorgde al voor acht doden in Rwanda. “Er werken veel Belgen in het land, dus er is een kans dat het ook naar hier komt door toevallige reizigers”, verklaart viroloog Kevin Ariën van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij legt uit

Lees meer »