Helft van ontslagen werknemers van Van Hool in Koningshooikt weer aan het werk, 3 maanden na het faillissement

Meer dan de helft van de ontslagen werknemers van busbedrijf Van Hool in Koningshooikt is weer aan het werk. Dat meldt de VDAB. 2.403 mensen verloren hun job, toen de busbouwer 3 maanden geleden het faillissement aanvroeg. 

Meer krantenkoppen in België

’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst”

‘t Jonkertuintje, de nieuwe groene speelplaats van ’t Jonkerschooltje in Jonkershove, is officieel geopend. Deze groene tuin, een initiatief van de gemeente Houthulst, biedt een natuurrijke speelplek aan de 55 leerlingen van de school.
The post ’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een miljard euro extra, maar de uitdagingen blijven groot: kan de eerste socialistische minister van Welzijn voor een ‘warmer’ Vlaanderen zorgen?

De nieuwe regering voorziet de komende jaren fors extra budget voor alles wat met het welzijn van de Vlamingen te maken heeft. In de eerste plaats moet kersvers minister Caroline Gennez (Vooruit) daarmee de wachtlijsten in vele sectoren weggewerkt krijgen. Wat kan de socialiste op een post die traditioneel bij de christendemocraten zat?

Lees meer »

“Ik wilde geen risico’s nemen”: Dit is waarom prins William niet aanwezig was op de Olympische Spelen

Van koning Filip en koning Willem-Alexander tot prinses Anne en koningin Mary: deze zomer trotseerden heel wat royals de Olympische Spelen in Parijs. Prins William moest echter noodgedwongen aan de zijlijn blijven. Bang om zijn vrouw, prinses Kate, te besmetten met corona, besloot hij thuis te blijven. Catherine onderging op dat moment namelijk nog preventieve chemotherapie.

Lees meer »

Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare

De winnaar van ‘Win je winkel’ is Eva Schacht. Zij opent in de Ooststraat op een toplocatie eind oktober Atelier Clash. “Deze prijs ontneemt mij het komende jaar heel wat kopbrekens in verband met marketing en publiciteit.”
The post Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenberge scoort hoogste activeringscijfer: “Jobkracht 10 zet leefloners massaal aan het werk”

Jobkracht 10 scoort hoge toppen binnen het lokaal activeringspact: Blankenberge blijkt in de regio Brugge een voorbeeldstad op het vlak van activering van leefloongerechtigden. “Werk is de sleutel tot sociale inclusie, én een van de belangrijkste hefbomen om uit armoede te geraken”, meent schepen Annie De Pauw.
The post Blankenberge scoort hoogste activeringscijfer: “Jobkracht 10 zet leefloners massaal aan

Lees meer »

Man kraakt peperdure fles champagne om rond te spuiten op Oktoberfest, maar “decadent gedrag” krijgt veel kritiek

Niet alleen het bier vloeit rijkelijk op Oktoberfest in München, er worden ook liters wijn en champagne geschonken. Maar niet alle drank wordt opgedronken, blijkt uit bovenstaande video. Daarin kraakt een man een vijftienliterfles Veuve Clicquot van zo’n 5.500 euro om op de aanwezigen van Kufflers Weinzelt (wijntent, red.) te spuiten. De beelden circuleren nu op sociale media, maar het

Lees meer »

Wansmakelijke gezangen van Atlético-fans lokten reactie uit bij Courtois, die daarop bekogeld werd in beladen derby

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op: na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Volgens Real-coach Carlo Ancelotti liep z’n keeper ook een spierblessure over tijdens de match.

Lees meer »