Gezin kon op tijd vluchten uit brandende rijwoning: “Het belangrijkste is dat iedereen ongedeerd bleef”

Een jong gezin met drie jonge kinderen kon maandagochtend net op tijd uit een brandende rijwoning vluchten in de Pater Davidstraat in Kortrijk. “Gelukkig kon ik nog op tijd ontkomen met onze twee oudste kinderen”, zegt Nathan Feys nadat hij zijn echtgenote Hanne Dierynck nog eens stevig in zijn armen had genomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze Amerikacorrespondent Romina Van Camp over de snelheid waarmee Donald Trump naar de slachtoffers van orkaan Helene reisde

Donald Trump stond zo snel hij kon in Georgia, één van de zes getroffen staten die de kracht van orkaan Helene over zich heen kregen — meer dan 130 mensen stierven, 600 zijn nog vermist en duizenden blijven dakloos achter. En nee, dat is géén toeval, stelt onze Amerika-correspondent Romina Van Camp die Trump als zijn schaduw volgt. “Een dodelijke

Lees meer »

Emirates verbiedt passagiers om te vliegen met biepers en walkietalkies na ontploffingen

Passagiers van Emirates mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als zij met de luchtvaartmaatschappij van of naar Dubai vliegen. Dit heeft de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten besloten nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon waren ontploft. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »

Druggebruiker uit Diksmuide steeds meer in problemen door oude strafzaken en nieuw flakka-gebruik

Een man uit Diksmuide werkt zichzelf steeds dieper in de problemen doordat zijn drugsverslaving steeds ergere vormen aanneemt. Doordat D.W. steeds zwaarder verslaafd raakt, en ook met de zombiedrug flakka in aanraking kwam, riskeert hij in oude strafzaken nu effectieve straffen. D.W. moest zich vrijdag voor drie zaken ineens voor de strafrechter in Veurne verantwoorden.
The post Druggebruiker uit

Lees meer »

“Hij zal herinnerd worden als sekssymbool en familieman”: acteur en zanger Kris Kristofferson (88) overleden

De Amerikaanse songwriter, zanger en acteur Kris Kristofferson, vooral bekend van zijn nummers ‘Me and Bobby McGee en ‘Help Me Make It Through the Night’, is zaterdag op het Hawaïaanse eiland Maui, waar hij woonde, overleden. Dat heeft zijn familie aan de Amerikaanse media laten weten. Hij speelde ook naast Barbara Streisand de hoofdrol in de blockbuster ‘A Star Is

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »