Genieten van pokébowls en bubble tea kan nu ook in Veurne: broer en zus openen Hakuna Matata op Grote Markt

In navolging van veel grootsteden vind je nu ook in Veurne een zaak waar je pokébowls en ‘bubble teas’ kan verkrijgen. “Wij zijn zelf grote fans van dit concept, waarbij je je maaltijd of drankje volledig naar eigen smaak kan samenstellen. Het is een gezond alternatief voor de traditionele fastfood”, zeggen broer en zus Ke-Shen en Lin-Dsay Lian.

De kans is groot dat je de wagens met de nummerplaten ‘HAKUNA’ en ‘MATATA’ naast elkaar geparkeerd ziet staan op de Veurnse Grote Markt. Daar openden Ke-Shen (33) en Lin-Dsay (32) immers hun horecazaak. “We hebben Taiwanese roots en zijn opgegroeid in het Chinees restaurant van onze ouders in De Panne. Sinds het overlijden van onze vader, drie jaar geleden, is hakuna matata onze lijfspreuk. Het betekent: Maak je geen zorgen, alles komt goed. De naam voor onze eigen zaak was dus snel gekozen”, zegt Ke-Shen, die afzwaaide aan hotelschool Ter Duinen. De keuken is dan ook zijn werkterrein, terwijl Lin-Dsay zich over de zaal ontfermt.

Eigen touch

“We spelen in op de huidige trend van de pokébowls en bubble teas. Die zijn momenteel erg in trek bij jongeren, onder meer dankzij TikTok. Bubble tea is Taiwanees, terwijl pokébowls hun oorsprong hebben in Hawaï. Wij geven hier weliswaar onze eigen, Aziatische toets aan. Je vond deze buitenlandse concepten hier al in de grootsteden, maar wij zijn de eerste zaak in de ruime omgeving. De eerste maand na de opening leert ons dat de Veurnenaars hier zeker klaar voor zijn”, stelt Lin-Dsay.

Ter plekke of takeaway

Maar wat houden die concepten nu juist in? “Een pokébowl serveren we in een bolvormig bord en eet je met een lepel. Je kan kiezen uit onze suggesties, maar je kan je schotel ook volledig zelf samenstellen; van de basis tot aan de toppings. Idem voor de bubble tea, waarbij de bolletjes open spatten in je mond. Zowel de maaltijden als de dranken kun je hier consumeren, ofwel kies je voor takeaway”, besluit Ke-Shen.

Last van keuzestress? Op www.hakuna-matata.unipage.be kun je je bestelling plaatsen, die je dan op het gewenste uur kan afhalen op de Grote Markt 20. Hakuna Matata is van maandag tot en met vrijdag doorlopend open van 12 tot 21 uur en op zaterdag zelfs tot 22 uur.

The post Genieten van pokébowls en bubble tea kan nu ook in Veurne: broer en zus openen Hakuna Matata op Grote Markt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na moeder en broer stapt ook Eva-Maria Byttebier uit Harelbeke in de politiek: “Je leert zoveel nieuwe mensen kennen!”

De appel valt niet ver van de boom bij de Byttebiers. Nadat moeder Jacinta Vandorpe (52) opkwam met de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 en broer Laurens Byttebier (26) op de CD&V-lijst prijkte in oktober 2018, is het nu de beurt aan de jongste telg van de familie: Eva-Maria Byttebier (24). Ze staat op de zestiende plek. “Ik wil iets betekenen voor

Lees meer »

Wie viseerde Israël met de aanval waarvoor het onfortuinlijke team van VTM NIEUWS in Beiroet uitgerukt was?

Het is geen typische Hezbollah-wijk waar het team van VTM NIEUWS woensdagnacht is aangevallen. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers liep daarbij verschillende breuken op in het gezicht en cameraman Stijn De Smet werd in zijn been geschoten. Bachoura ligt vlakbij het parlement en tal van ambassades — ook de Belgische — en gold als een veilig stukje van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Lees meer »

“Van zijn privéleven zag niks, maar dan ook niks, het daglicht”: de twee gezichten van pastoor Bernard (60), na de fatale avond met drugs en seks

“D. is een man met twee gezichten. Je hebt zijn onberispelijk werk als pastoor. En dat ander leven, dat bleef verborgen in de schaduw. Tot nu.” Priesters, medewerkers en parochianen proberen nog steeds te vatten wie priester Bernard D. (60) werkelijk is. De man was een katholieke duizendpoot, een laatbloeier die er ooit van droomde om als landbouwingenieur naar de

Lees meer »

Man die als 6-jarige berucht Diddy-feest bijwoonde getuigt: “Overal cannabis en topless vrouwen”

De veelbesproken ‘White Parties’ van Sean ‘Diddy’ Combs stonden niet bepaald bekend om hun kindvriendelijkheid. Dat ontdekte Justin Litovsky (30) al op zesjarige leeftijd. Hij was met zijn ouders in de Hamptons en dacht dat ze naar een gewone ‘middagbarbecue’ gingen. Ze kwamen echter terecht op een van de beruchte feesten. “Er was veel cannabis en topless vrouwen, zowel in

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

Pfizer wil 255 medewerkers laten afvloeien in Puurs: “Waken dat capaciteit beantwoordt aan noden van bedrijf”

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer gaat op de site in Puurs 255 banen schrappen. Pfizer bevestigt dat er een wereldwijde operationele efficiëntieoefening werd gemaakt. Gedwongen ontslagen vallen er niet in Puurs. “Het gaat om een natuurlijk verloop”, klinkt het. “Dat wil zeggen, mensen niet vervangen en het niet verlengen van tijdelijke contracten of mensen intern verplaatsen.”

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed tijdens WK bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen toonaangevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. De krant nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: Furrer reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »

Kat Kerkhofs wil tweede kind met Dries Mertens: “Dat zal niet lang meer duren, want ik heb mijn leeftijd”

“Ik miste Ciro, ik keek elke dag naar foto’s.” Voor Kat Kerkhofs (36) was ‘Over de oceaan’ een beproeving. Maar deelnemen aan het programma smaakt ook naar meer televisiewerk, van zodra haar voetballende echtgenoot Dries Mertens (37) ermee stopt. Of komt er toch nog een broertje of zusje voor zoontje Ciro (2,5)? In dit interview met ‘Dag Allemaal’ heeft Kat

Lees meer »

Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar, zo meteen volgt de start

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »