Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen

Geert Serroen en Lieve Luyckx van hoevewinkel De Krieke langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel zwaaiden recent hun trouwe klanten uit. Het koppel geniet voortaan van hun pensioen. “We verhuizen, maar blijven Sint-Eloois-Winkel trouw.”

Na een mooie carrière genieten Geert Serroen (63) en Lieve Luyckx (62) voortaan van hun pensioen. Geert werd geboren op een hoeve langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel. Op jonge leeftijd nam hij de zaak van zijn vader over. “We hebben jarenlang in prei gedaan. Het hele jaar rond waren mijn vrouw en ik volop in de weer. Een intensieve stiel, die toch ook wel wat in de kleuren begon te kruipen. Toen mijn vrouw aangaf dat ze dit niet haar hele leven wou doen, besloten we tien jaar geleden het roer om te gooien”, aldus Geert.

Hij en zijn vrouw Lieve openden de deuren van hoevewinkel De Krieke. “De hoevewinkel werd onmiddellijk een schot in de roos. Vooral mensen uit de eigen gemeente vonden al snel de weg naar onze zaak. Moesten we geweten hebben hoe goed de winkel zou draaien, dan hadden we misschien er al vroeger mee begonnen.”

Groenten, fruit en kazen

In de hoevewinkel konden de klanten terecht voor zowel groenten, fruit als kazen. Lieve was het vaste gezicht van de winkel, Geert zorgde ervoor dat er mooie producten in de winkel terecht kwamen. “Ik deed nog wat aan akkerbouw en zorgde bijvoorbeeld voor de aardappelen. Daarnaast had ik ook nog goede contacten in de veiling waar ik vroeger verschillende keren per week over de vloer kwam.”

Na meer dan 40 jaar hard werken op de boerderij en later in de winkel genieten Geert en Lieve sinds vorige week van hun welverdiend pensioen. “Natuurlijk zullen we de klanten en de leuke babbels missen. Vroeger zaten we vaak met ons tweeën op het veld, de voorbije jaren werkten we meer tussen het volk.”

De hoeve en de winkel staan momenteel te koop. Opvolging voor de hoevewinkel is er namelijk niet. “We hebben drie dochters, maar zij hebben allemaal een mooie job binnen de zorg.”

Geert en Lieve verhuizen, maar blijven wel in Sint-Eloois-Winkel wonen. “Ik ben hier opgegroeid op de hoeve en voel me een rasechte Winkelnaar. De gemeente verlaten? Nee, dat nooit.”

The post Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Herstel jaagpad Stavele-Beveren-Roesbrugge gestart, maar protest stadsbestuur Poperinge betekent wellicht vertraging

De vernieuwing van het veelbesproken jaagpad tussen Roesbrugge en Stavele is gestart. Elf bruggetjes worden vervangen en het pad zelf wordt heraangelegd. Er speelt wel nog 1 belangrijk obstakel: Poperinge tekende bij de raad voor vergunningsbetwisting beroep aan en tot zolang die zaak niet is uitgeklaard, wil de aannemer enkel de bruggetjes vernieuwen.
The post Herstel jaagpad Stavele-Beveren-Roesbrugge gestart,

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Dit weten we nu al over de nieuwe Vlaamse maatrege­len voor elektri­sche wagens: “Trek maar snel aan de mouw van je garagist”

De nieuwe Vlaamse regering gaat raken aan de voordelen voor wie met een elektrische wagen rijdt. Zo zal de premie voor wie een elektrische auto koopt, heel snel verdwijnen. Maar elektrisch rijden wordt binnenkort ook een pak minder fiscaal interessant. Hoe zwaar wordt elektrisch rijden straks belast? En vooral: hoeveel tijd heb je om toch nog van de huidige voordelen

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Walz en Vance houden civiel debat zonder knock-out

Anders dan in het debat tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris, hielden hun running mates J.D. Vance en Tim Walz af en toe een ernstige beleidsdiscussie. Daarin was de geroutineerde Republikein duidelijk meer op zijn gemak dan zijn Democratische tegenstrever. “Ik kan soms een oen zijn.”

Lees meer »

Thomas krijgt make-over tijdens ‘Blind Getrouwd’ huwelijksreis in Mexico: “Karlien mag kiezen wat ermee gebeurt”

In de categorie ‘zaken die je zeker moet gedaan hebben op huwelijksreis in Mexico’: je kersverse echtgenoot restylen. Het is dan misschien geen mainstream activiteit, maar blind trouwen is dat ook niet. Newlyweds Karlien en Thomas trekken Mexico City dan ook in met een missie: een nieuw kapsel voor Thomas, die het lot van zijn lokken in de handen legt

Lees meer »

Vlaamse regering wil enkelband met alcoholmeter invoeren: “Zou nut kunnen bewijzen bij misdrijven waar alcohol rol speelde”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »