Fransen willen niet weten van uiterst rechtse regering

De tweede ronde van de Franse verkiezingen baarde een verrassing van formaat. Uiterst rechts moet zich tevredenstellen met de derde plaats. De overwinning gaat naar links. Het republikeinse front heeft gewerkt.

 

Meer krantenkoppen in België

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw worden beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter woensdag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

De Amerikaanse democratie werkt niet meer

De aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump moet door iedereen worden veroordeeld. Het is een aanslag op de Amerikaanse democratie. Daar mag wel worden bij gezegd dat die Amerikaanse democratie in armoede verkeert.

Lees meer »

Hoger Op organiseert rommelmarkt in Woumen

Naar jaarlijkse traditie organiseert de koninklijke fanfare Hoger Op een rommelmarkt in Woumen, op zondag 14 juli. Je kan in de Pollaertstraat vanaf 6 uur tot 18 uur terecht.
The post Hoger Op organiseert rommelmarkt in Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreemrechts protesteert op Kunstenfestival Watou: “Ze hebben niet begrepen waarover het gaat”

Vlaams Belang en Voorpost voerden op de Vlaamse feestdag actie aan de pastorie van Watou, waar bezoekers van het Kunstenfestival deze zomer een installatie van ontrafelde Vlaamse strijdvlaggen kunnen aanschouwen. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.
The post Extreemrechts protesteert op Kunstenfestival Watou: “Ze hebben niet begrepen waarover het gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de Pyreneeën weet blije Evenepoel het zeker, hij gaat voor de derde plaats: “Ik ben de beste van de rest”

Derde, derde, derde. Remco Evenepoel eindigde in de grote doortocht van de Pyreneeën twee keer derde en hij staat nu ook derde in het klassement. Als de waardeverhoudingen afgelopen weekend werden vastgelegd, dan is Evenepoel in zijn eerste Tour de France op weg naar het podium, na Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. “Het was een koers tussen die twee. Ik

Lees meer »