Franse verkiezingen draaien uit op reeks verrassingen, al kwam 1 voorspelling toch uit: een politieke patstelling dreigt

De verkiezingen in Frankrijk zijn uitgedraaid op een reeks verrassingen: Rassemblement National werd dan toch niet de grootste partij en de partij van Emmanuel Macron hield beter stand dan verwacht. Maar 1 ding is geen verrassing: een politieke patstelling dreigt. En dus "beloven het nog moeilijke weken te worden van onderhandelingen en strategische spelletjes". 

Meer krantenkoppen in België

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

IN BEELD – ‘Week van de ambiance’ vierde tiende verjaardag met 200 reizigers in Spanje: “Zelfs feesten in een discotheek”

Op zaterdag 21 september vertrokken zo’n 200 enthousiaste reizigers voor één week naar Lloret Del Mar aan de Costa Brava. Dit was de feesteditie van ‘Week van de Ambiance’.
The post IN BEELD – ‘Week van de ambiance’ vierde tiende verjaardag met 200 reizigers in Spanje: “Zelfs feesten in een discotheek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conner Rousseau overenthousiast over nieuwe Vlaamse ploeg: “Deze regering is beter en socialer”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Vrouw (32) gaat partner tot twee keer toe met mes te lijf in Oostende: vijf jaar cel gevorderd voor dubbele poging tot doodslag

Tijdens een hoogoplopende ruzie in hun Oostends appartement stak Heidi R. (32) haar toenmalige partner neer met een keukenmes. Een dik jaar later ging ze de 37-jarige man nógmaals te lijf, deze keer met een steakmes. “Het geweld kwam van beide kanten”, pleitte haar advocaat. De procureur vroeg vijf jaar cel.
The post Vrouw (32) gaat partner tot twee

Lees meer »

Royals op zondag – Prins William vraagt David Beckham mee op werkbezoek en prinses Delphine maakt reclame voor wafels

De Britse prins William neemt David Beckham mee op werkbezoek. Een ’toys for boys’-uitje. De Griekse, Spaanse en Deense koninklijke families verzamelen zich voor het huwelijk van prinses Theodora. Enkele kindertekeningen van Trix brengen bijna 3.000 euro op. En prinses Delphine promoot Belgische wafels. Reclame: een goed idee? Op zondag bundelen we het kleine en grote nieuws uit de wereld

Lees meer »

Oostenrijk rukt naar rechts

Bij de parlementsverkiezingen in Oostenrijk is de Freiheitliche Partij Österreichs (FPÖ) zondag de grootste partij geworden, met 29 procent van de stemmen. Onder haar huidige leider Herbert Kickl (55) is de partij extreemrechts geworden.

Lees meer »

Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare

De winnaar van ‘Win je winkel’ is Eva Schacht. Zij opent in de Ooststraat op een toplocatie eind oktober Atelier Clash. “Deze prijs ontneemt mij het komende jaar heel wat kopbrekens in verband met marketing en publiciteit.”
The post Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »